A început programul Noua Casă 2024! Ce modificări apar pentru românii care vor un credit pentru locuință

Anunț important pentru românii care doresc un credit pentru locuință! Programul Noua Casă 2024 tocmai a devenit operațional, după ce plafonul de garantare aprobat de Ministerul de Finanțe (plafon în valoare de 1 miliard de lei) a fost distribuit către cei 16 finanțatori înscriși în program.

A început Programul Noua Casă 2024 / foto: Shutterstock
A început Programul Noua Casă 2024 / foto: Shutterstock

Potrivit informațiilor de la Antena 3 CNN, acest anunț a fost făcut chiar de către cei de la Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM). Aceștia îi mai anunță pe români că programul Noua Casă rămâne unul avantajos pentru românii care îli doresc un credit pentru locuință.

Avansul minim cerut este unul ce ar trebui să fie convenabil pentru români, iar în privința comisioanelor de administrare, acestea au fost reduse cu 50%, scăzând de la 0,30% pe an la numai 0,15% pe an, valoare calculată la soldul garanției.

Iar românii care doresc să beneficieze de programul Prima Casă 2024 trebuie să știe că mai există o schimbare importantă pe care trebuie să o cunoască în acest an. Mai precis, au fost reduse cu nu mai puțin de 30% onorariile notariale pentru  autentificarea contractelor de vânzare - cumpărare, cât și a altor documente ce sunt încheiate. Excepția de la această reducere sunt actele prevăzute în legislația incidentă.

Programul Noua Casă 2024 a devenit operațional

Românii interesați de acest program mai trebuie să știe și faptul că băncile considerate a fi partenere sunt BRD-GSG, BCR, Banca Transilvania, CEC Bank, ING Bank, Raiffeisen Bank, Libra Intrnet Bank, OTP Bank, EXIM Banca Românească, Unicredit Bank, Garanti Bank, First Bank, Vista Bank, Intesa Sanpaolo Bank, Techventures Bank, iar, nu în ultimul rând, Alpha Bank.

Programul Prima Casă s-a lansat inițial în anul 2009, iar, de atunci și până la finalul lui decembrie 2023, nu mai puțin de 333.219 de garanții și promisiuni de garantare au fost acordate românilor. În total, acestea au ajuns la o valoare de 31,57 miliarde lei și au susținut credite cu o valoare totală de 63,8 miliarde de lei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
klaus iohannis 3 jpg
image
image
image
image
image
image
vama veche foto Digital Adviser2 jpg
maioneza fara oua jpg
presedinti 768x483 jpg
oua vopsite de paste jpeg
cipru shutterstock jpg
oua rosii paste jpeg
Locul în care a fost înmormântat Platon, dezvălui de papirusuri descoperite la Herculaneum (© Facebook / Università di Pisa)
rugaciune biblie tatal nostru freepick jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net