Unul dintre cele mai faimoase tablouri din țara noastră urmează să fie scos la licitație! De la ce sumă pornește vânzarea

Una dintre cele mai faimoase picturi din țara noastră urmează să fie scoasă la vânzare! Este vorba despre „Convoi de care cu boi, pe înserat”, de Nicolae Grigorescu. Potrivit specialiștilor, această pictură este una dintre cele mai frumoase de acest gen, iar în această lună, el va fi scos la licitație! Vânzarea se va petrece în cadrul evenimentului „Licitaţia de Toamnă - Top 100 Mari Maeştri ai Artei Româneşti”.

Prețul pornește de la 40.000 de euro
Prețul pornește de la 40.000 de euro

Este unul dintre cele mai faimoase și apreciate tablouri din țara noastră, iar chiar și dacă nu ne pricepem deloc la artă, cu siguranță vom recunoaște, imediat, această pictură. Este vorba despre „Convoi de care cu boi, pe înserat”, operă ce aparține pictorului român Nicolae Grigoresc.

Potrivit informațiilor oferite de către cei de la observatornews.ro, aceast tablou urmează să fie scos la licitație chiar în această lună, pe data de 19 octombrie. Vânzarea va avea loc în cadrul evenimentului intitutlat „Licitaţia de Toamnă - Top 100 Mari Maeştri ai Artei Româneşti”.

Această operă de artă a fost realizată de către Nicolae Grigorescu în ultimii săi ani din viață, la Câmpina. În această perioadă, artistul s-a dedicat temei peisajului național, iar prețul de la care va porni această pictură reflectă importanța ei pentru cultura artistică a României. Mai precis, cei care vor dori să achiziționeze acest tablou trebuie să știe că prețul de la care începe licitația este de 40.000 de euro.

Pictură faimoasă scoasă la licitație

Nicolae Grigorescu a început să exploreze tema vieții rurale încă din perioada în care a stat în Franța, alături de mari maeștri precum Rousseau și Diaz. Fascinația pictorului român pentru acest subiect continuă și după întoarcerea sa în țară, iar Nicolae Grigorescu va fi recunoscut drept artist național, cât și creator al școlii românești moderne, de pictură.

Pe lângă acest tablou emblematic, la licitația din această lună vor mai apărea și alte picturi ale lui Nicolae Grigorescu. De exemplu, „Pe Câmpinița” va porni de la prețul de 30.000 de euro, în timp ce „Case la Câmpina” are un preț de pornire de 25.000 de euro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razvan Lucescu Facebook jpg
image
image
image
image
image
image
facebook1 jpg
emil racovita colaj captura video jpg
Bronz - arsuri solare FOTO Shutterstock
62137595 jpg
fructe pexels jpg
biserica de la ersig adevarul ro jpg
avion pexels jpg
protest studenti gaza 2 768x576 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net