Veste bună pentru fumătorii nostalgici. Țigările Carpați și Snagov au revenit pe piață

Ultima actualizare:

Veste bună pentru fumătorii nostalgici. Carpați și Snagov, celebrele mărci de țigări atât de apreciate în comunism, au apărut din nou pe piața din România.

Foto: Facebook Cristian Vasilcoiu
Foto: Facebook Cristian Vasilcoiu

Conform informațiilor de pe pachete, țigările ar fi produse în Germania. Pe piața din România, acestea au apărut sub o altă înfățișare față de cea din „epoca” lor de glorie, scrie jurnalulolteniei.ro.

Pe lângă faptul că pachetele de Carpați și Snagov au un nou aspect, țigările au și filtru, lucru care nu se întâmpla înainte de Revoluție.

Vezi și: Cuza a devenit un fumător înrăit și amator de tărie! Vloggerul, în ipostază de «băiat rău»

„Fumați doar țigări Carpați, ca să deveniți bărbați”

Imaginile cu cele două pachete de țigări au fost distribuite de Cristian Vasilcoiu, secretarul de stat în Ministerul Muncii, pe pagina sa de Facebook.

„Nu mai fumați țigări Kent, că rămâneți… știți voi. Fumați doar țigări Carpați, ca să deveniți bărbați. Na, c-au reapărut!”, a scris acesta pe rețeaua de socializare.

Citește și: Viciul care a ucis mai multe persoane într-un an decât întreaga pandemie de Covid

Cele două mărci de țigări au dispărut de mai bine de un deceniu

Carpați și Snagov erau foarte populare în perioada comunistă pentru că țigările de import se găseau greu, conform sursei citate.

Fabrica de Țigarete din Sfântu Gheorghe, locul din care plecau țigările Carpați și Snagov, a fost privatizată în 2004, iar șapte ani mai târziu și-a încetat activitatea.

Vezi și: Prof. dr. Ioan Cordoș, medic SANADOR: „Când faci cancer bronhopulmonar, începi să te cerți cu Dumnezeu“

Când se apucă oamenii de fumat

Un studiu făcut de Institute for Health Metrics and Evaluation (IHME), din Seattle, Washington arată că 89% dintre noii fumători devin dependenți până la vârsta de 25 de ani. 

„Fumatul este un factor de risc major care amenință sănătatea oamenilor din întreaga lume, dar controlul tutunului este insuficient în multe țări din întreaga lume. Procentul mare al tinerilor fumători, împreună cu extinderea noilor produse din tutun și nicotină, evidențiază o nevoie urgentă de a dubla controlul în această industrie.

Dacă o persoană nu devine un fumător obișnuit până la vârsta de 25 de ani, este foarte puțin probabil să devină apoi fumător. Aceasta reprezintă o fereastră critică de oportunitate pentru intervenții care îi ajuta pe tineri să-și îmbunătățească sănătatea pentru tot restul vieții", spune profesorul Emmanuela Gakidou, cercetător la IHME, din Seattle, Washington.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net