Vine sfârșitul lumii? Adepții teoriei conspirației spun că luna aceasta are loc Apocalipsa. Ce transmit cei de la NASA

Potrivit adepțiilor teoriei conspirației, luna aceasta, mai exact pe data de 28 septembrie, va avea loc sfârșitul lumii. Aceasta previziune privind Apocalipsa este legată de „Profeția lunii sângerii”, care susține că lumea se va sfârși după ce ultima dintre cele patru eclipse de lună cunoscute sub numele de „luni sângerii”, care vor avea loc într-o perioadă de 18 luni. Ce anunț a făcut NASA?

Adepții teoriei conspirației spun că sfârșitul lumii are loc luna aceasta / foto: arhiva Click!
Adepții teoriei conspirației spun că sfârșitul lumii are loc luna aceasta / foto: arhiva Click!

Cea mai recentă și ultima „lună sângerie” este așteptată să aibă loc pe 28 septembrie, alimentând aceste afirmații apocaliptice. Printre cei mai vocali susținători ai acestei teorii se numără pastorul Efraid Rodriguez, care a publicat propria opinie conform căreia un asteroid va lovi Puerto Rico.

Rodriguez, un profet autoproclamat, a avertizat că impactul va provoca un cutremur cu magnitudinea 12 și distrugeri pe scară largă. Potrivit acestuia, șase asteroizi mari vor lovi Pământul la această dată. El a contactat chiar și NASA, îndemnându-i să ia în serios avertismentele.

Cu toate acestea, NASA ne liniștește și a negat aceste previziuni, potrivit Times of India.

Ce a transmis NASA

Paul Chodas, directorul Biroului NASA pentru obiecte din apropierea de Pământ, a declarat că nu există dovezi științifice sau date care să susțină ipoteza unui impact al unui asteroid pe 28 septembrie sau în viitorul apropiat. Sistemul de monitorizare al NASA, care monitorizează în permanență obiectele din apropierea planetei, nu a detectat niciun obiect care ar putea intra în coliziune cu Pământul. Dacă s-ar fi apropiat un obiect suficient de mare pentru a provoca astfel de distrugeri, acesta ar fi fost identificat cu mult timp în urmă.

Predicția „Lunii Sângerii” în sine este o teorie care a câștigat popularitate în ultimii ani. Ea leagă eclipsele de lună de scenarii apocaliptice, dar nu are niciun suport științific. Experții au respins în mod repetat aceste previziuni, subliniind că eclipsele de lună sunt un fenomen natural și nu au nicio legătură cu evenimente catastrofale. NASA dă asigurări populației că nu există motive de îngrijorare.

De altfel, de-a lungul anilor, diverse persoane și grupuri au prezis sfârșitul lumii, adesea pe baza cataclismelor naturale sau a textelor religioase. Aceste profeții nu s-au adeverit niciodată, subminându-le și mai mult credibilitatea.

Proeminența Puerto Rico în viziunea lui Rodríguez a atras, de asemenea, atenția. Având în vedere că s-a confruntat cu dezastre naturale majore în ultimii ani, cum ar fi uragane și cutremure, unii văd locul ca o locație plauzibilă pentru un astfel de eveniment. Totuși, aceasta este pură speculație și nu se bazează pe dovezi științifice.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Meghan Markle în Columbia Foto Profimedia jpg
PAG 3 MAIN Inundații la Slobozia Conachi 1 FOTO Tudor Neacșu jpg
submarinul titan profimedia jpg
cutremur seismograf depositphotos1 jpg
Dieta mediteraneana - mancare sanatoasa - legume FOTO Shutterstock
Euro dolari lei bancnote bani FOTO Shutterstock jpg
avioane parcate aeroport aterizare avion frankfurt shutterstock 1702941451 jpg
foto1 examen bac jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net