Ziua din săptămână în care au loc cele mai multe accidente mortale în țara noastră

În România, zilele de luni nu sunt doar începutul unei noi săptămâni, ci și ziua în care se înregistrează cele mai multe accidente rutiere mortale. Potrivit datelor furnizate de Poliția Română (IGPR), anul 2023 a adus o tristă constatare: lunea este ziua cu cea mai mare frecvență a acestor tragedii pe șoselele țării.

Accident rutier. Foto: arhiva.
Accident rutier. Foto: arhiva.

Peste 1500 de morți în accidente rutiere în 2023

Cu peste 1.500 de vieți pierdute în accidente rutiere în 2023, situația devine cu atât mai alarmantă când se analizează datele pe zilele săptămânii. În ciuda a ceea ce s-ar putea crede, vinerea și lunea, două zile care în mod obișnuit marchează începutul și sfârșitul săptămânii de muncă, sunt cele mai periculoase perioade pentru șoferi și pietoni.

Potrivit IGPR, vineri este ziua în care se înregistrează cele mai multe accidente rutiere, dar lunea este ziua în care se consemnează cel mai mare număr de decese. Aceste date alarmante nu ar trebui ignorate și au fost luate în considerare în procesul de implementare a măsurilor pentru prevenirea și reducerea riscului de accidente rutiere.

"Drumul morții", DN2  

Comisarul – șef Horațiu Pop de la Poliția Rutieră subliniază importanța analizării detaliilor legate de locurile și cauzele accidentelor. Se constată că cele mai multe accidente se produc pe drumurile din interiorul localităților și municipiilor, iar cele mai periculoase drumuri în 2023 au fost DN1, DN2, DN6 și DN7. "Drumul morții", DN2, a fost locul cu cele mai multe persoane decedate în urma accidentelor.

Cauzele principale ale acestor tragedii rămân, în continuare, neschimbate. Indisciplina pietonilor, viteza excesivă și indisciplina bicicliștilor sunt printre primele cauze, în timp ce neacordarea priorității de trecere vehiculelor și pietonilor completează lista. Este evident că educația rutieră și respectul pentru regulile de circulație rămân aspecte cruciale pentru prevenirea accidentelor.

Prin urmare, este esențial ca atât autoritățile, cât și participanții la trafic să fie conștienți de pericolele potențiale și să acționeze responsabil pentru a proteja viețile și siguranța tuturor celor implicați în traficul rutier. Prevenirea tragediilor pe șoselele României trebuie să fie o prioritate constantă și o responsabilitate comună pentru toți participanții la trafic.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evacuare militari ucraineni Azovstal - 17 mai 2022 / FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
image
image
ayrton senna 30 ani de la moartea lui jpg
image png
439200637 840468834788027 9054120070225781105 n jpg
familie fericita in natura jpg
gradina pixabay jpg
simona bucura oprescu ministrul muncii jpg
faina jpg
1 maioneza de post cu cartofi jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net