Zona din România supranumită „Elveția Orientului”. Aici trăiesc mai bine de 10 grupuri etnice

Supranumită de unii oameni și „Elveția Orientului”, „Europa în miniatură“, sau „Țara Fagilor”, Bucovina este una dintre cele mai importante atracții turistice ale României și este cunoscută pentru frumusețea sa naturală și pentru bogata moștenire culturală. Mai mult, aici trăiesc mai bine de 10 grupuri etnice.

Bucovina, zona din România supranumită „Elveția Orientului” / foto: Pixabay
Bucovina, zona din România supranumită „Elveția Orientului” / foto: Pixabay

Denumirea regiunii Bucovina vine din „Buchenland“, adică „Țara Fagilor” în germană. În anul 1774, partea de nord-vest a Moldovei, respectiv teritoriul Bucovinei, a devenit parte a Imperiului Habsburgic și era denumită Ţara de Sus a Ţării Moldovei. Abia după ce a ajuns sub administrare habsburgică, denumirea de Bucovina a fost adoptată oficial. Mai exact, numele zonei provine de la cuvântul de origine slavă „buk” (fag), inspirați fiind de întinsele zone de fag.

Bucovina, supranumită „Elveția Orientului” sau „Europa în miniatură”

Bucovina este numită și „Elveția Orientului” sau „Europa în miniatură“. În perioada ocupației austriece, infuzia etnică datorată politicii de colonizare a făcut ca opt etnii (ruteni, huțuli, evrei, ruși lipoveni, poloni, germani, țigani) să fie nevoite să conviețuiască. Prin urmare, modelul de toleranță etnică și religioasă a determinat Occidentul să numească Bucovina „Elveția Orientului” sau „Europa în miniatură“, iar capitala de atunci, Cernăuți, să fie numită „Mica Vienă” sau „Ultima Alexandrie a Europei”.

Prezența numeroaselor etnii, contribuția culturală și politică, economică și artistică a minorităților la un patrimoniu comun, complex și valoros, au transformat regiunea într-o zonă cu identitate proprie, iar datorită multiculturalității sale, Bucovina a fost inclusă în aria culturală central-europeană, în care predomină diversitatea și complementaritatea.

Din punct de vedere geografic, Bucovina este o regiune situată în partea de nord a României, pe o suprafață de peste 10.000 de km pătraț, dar se întinde și pe teritoriul Ucrainei, unde este numită Bucovina de Nord. Partea românească se află în județul Suceava, cu excepția a trei sate ce țin de județul vecin Botoșani.

În partea nordică a Bucovinei care este în Ucraina, cel mai mare oraș al regiunii este Cernăuți, iar în partea românească este Suceava.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
vedete clinică de frumusețe jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
salata somon jpg
Factura curent energie electrica FOTO Shutterstock jpg
bautura alcoolica care face minuni pentru creier jpg
intersectie jpg
legume jpg
Nicolae Ceausescu pe litoral  jpg
drumuri de parcurs iarna jpg
images jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net