Elefanţii utilizează o gamă variată de semnale pentru a se saluta. „Sunt folosite în funcție de...”

Ultima actualizare:

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care îl poate face un om, este capacitatea de a comunica, fie prin cuvinte, fie de exemplu, prin gesturi. Însă, acest lucru nu este valabil doar în cazul oamenilor, ci și în cazul animalelor. De exemplu, elefanții folosesc mai multe semnale pentru a se saluta, transmite AFP.

Elefanţii folosesc o gamă variată de semnale pentru a se saluta
Elefanţii folosesc o gamă variată de semnale pentru a se saluta

Un studiu arată cum se salută elefanții

În funcție de atenția pe care o primesc de la semenii lor, elefanții folosesc o mulțime de semnale pentru a saluta, potrivit unui studiu publicat în revista Communications Biology. Cercetătorii spun că aceștia se salută între ei prin gesturi și vocalizări specifice.

Un studiu recent, realizat de o echipă de cercetători din cadrul Universității din Viena dezvăluie că semnalele elefanților sunt „dirijate spre un individ, iar modalitatea lor de execuție depinde de starea de atenție vizuală a destinatarului”. Studiul a fost realizat după ce, specialiștii au observat un comportament special în rândul unei turme de elefanți. Aceștia și-au îndreptat atenția către un grup de elefanți de savană care trăiesc în rezervația Jafuta din Zimbabwe.

Cercetătorii s-au concentrat pe semnalele acustice, vizuale, tactile, dar și pe cele olfactive, urmând să ajungă la concluzia că elefanții vor alege mai des semnalele tactile sau acustice. De asemenea, animalele vor folosi chiar și semnale silențioase, fluturând din urechi în cazul în care „destinatarul” nu se uită la ei.

În sălbăticie, masculii își folosesc trompele pentru a atinge organe precum: glandele temporale sau baza cozii. De asemenea, echipa de cercetători a înregistrat 1.200 de semnale emise de elefanți într-o perioadă de 2 luni.

Curiozități despre elefanți

Elefanții au cel mai mare creier dintre toate mamiferele din lume și au o memorie extraordinară, fiind capabili să își amintească ani la rând, toate locurile importante. De asemenea, aceste animale au o durată lungă de viață, ajungând chiar și la vârsta de 70 de ani, dacă rămân în mediul lor natural. Mai mult, mamiferele au un simț al umorului bine dezvoltat și pot să se joace cu obiecte, imitând comportamentul uman.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Tom Parker Bowles cu Printul William si Printul Harry la nunta lui Charles cu Camilla   profimedia 0218936184 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
17 ani de la intronizarea preafericitului parinte daniel ca patriarh al bisericii ortodoxe romane 309412 jpeg
ferma dacilor jpg
Doctor medic pacient consultatie FOTO Shutterstock jpg
Județul Galați, grav afectat de inundații FOTO: CJ Galați
eclipsa pixabay jpg
borsec jpg
american venit prima data in romania jpg
dani vancu buncar instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net