Fiul fostului ministru Novak, lovit de o mașină în timp ce mergea cu bicicleta: „România este într-adevăr periculoasă”

Edvard Novak, fiul cel mare al fostului ministru al Sportului, Eduard Novak, a fost implicat într-un accident rutier în timp ce se antrena cu bicicleta.

Din fericire, tânărul a scăpat cu răni ușoare / foto: arhiva personala
Din fericire, tânărul a scăpat cu răni ușoare / foto: arhiva personala

Potrivit declarațiilor fostului ministru, Edvard în vârstă de 20 de ani, a suferit doar leziuni minore care au necesitat o intervenție chirurgicală minoră.

„Experiența de ciclism în România este cu adevărat periculoasă. Azi, în timp ce eram la antrenament cu Edvard, o mașină ne-a intrat în drum. Din fericire, el a scăpat doar cu câteva răni minore care au necesitat intervenție chirurgicală.

Această situație nu este nouă pentru familia noastră. Cu câțiva ani în urmă, fratele său, Edmond, a trecut prin aceeași experiență. Drumurile din țara noastră sunt un mediu extrem de periculos, cu șoferi agresivi și lipsă de respect față de ceilalți participanți la trafic.

Este crucial să înțelegem că toți suntem parteneri pe șosele și ar trebui să împărțim spațiul cu bicicliștii, motocicliștii și ceilalți. Cum putem aștepta performanță din partea sportivilor noștri când nu le oferim un mediu sigur pentru antrenament? Este dificil să înțeleg acest lucru. Autoritățile se bucură de medalii, dar uită că sportivii sunt victimele haosului de pe șoselele noastre”, a scris Eduard Novak,pe Facebook.

Ce ar trebui să facă Poliția Rutieră, potrivit fostului ministru Novak

Fostul ministru consideră că este timpul ca Poliția Rutieră să lanseze o campanie amplă de informare și conștientizare pentru șoferi. „Este esențial ca poliția rutieră să demareze o campanie amplă de informare și conștientizare pentru șoferi. Sunt pregătit să contribui și să fac tot ce îmi stă în putință pentru a asigura că cei care practică ciclismul, fie că este vorba despre performanță, hobby sau necesitate, să nu mai fie expuși riscului de a deveni "donatori”, a menționat Novak.

Eduard Novak a deținut funcția de ministru al Sportului între decembrie 2020 și 2023, în timpul mandatelor premierilor Florin Cîțu și Nicolae Ciucă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net