„Cutremur” la Australian Open: Djoković, eliminat pentru prima dată în semifinale

Ultima actualizare:

Sârbul Novak Djoković (1 ATP) și-a luat „adio” de la Australian Open, liderul tenisului mondial masculin cedând în fața italianului Jannik Sinner (4 ATP), care și-a asigurat prezența în ultimul act, vineri, după un meci în patru seturi, 6-1, 6-2, 6-7, 6-3, calificându-se în prima sa finală de Grand Slam. 

Novak Djoković, eliminat de la Australian Open în semifinale (FOTO: EPA)
Novak Djoković, eliminat de la Australian Open în semifinale (FOTO: EPA)

În vârstă de 36 de ani, sârbul, care a comis 54 de greşeli neforţate, a fost uluit de nivelul său în timpul confruntării din semifinală cu mai tânărul adversar, de 22 de ani, după o partidă care a durat trei ore şi 26 de minute: „Am fost, într-un fel, şocat de nivelul meu, într-un mod negativ. Nu am făcut prea multe lucruri bine, în primele două seturi... Cred că acesta este unul dintre cele mai proaste meciuri de Grand Slam, pe care le-am jucat, vreodată! Nu este un sentiment foarte plăcut să joc în acest fel... Dar, în acelaşi timp, meritul lui este că a făcut totul mai bine decât mine, în fiecare aspect al jocului. Ca să fiu sincer, pe parcursul întregului turneu nu am jucat aproape de cea mai bună formă a mea.

„Nu m-am simțit în largul meu pe tot parcursul turneului”

Într-un fel, nivelul meu de astăzi m-a surprins, pentru că m-am gândit că nu va fi atât de rău. Dar, pe de altă parte, nu m-am simţit cu adevărat eu însumi pe teren în timpul acestui turneu. Se poate spune că semifinalele reprezintă un rezultat grozav, dar eu mă aştept întotdeauna la cel mai înalt nivel de la mine, iar astăzi nu a fost să fie aşa”, a declarat sârbul, care este de 24 de ori campion la turnee majore. Meciul de la Melbourne a reprezentat a treia victorie obţinută de Sinner, în ultimele patru confruntări, cu Djoković, în faţa căruia s-a mai impus la Turneul Campionilor, în faza grupelor (n.r. înainte ca sârbul să-şi ia revanşa, în finală) și două ori în cursul întâlnirii de Cupa Davis dintre Italia şi Serbia.
Finala masculină de la Australian Open este programată să se dispute duminică și îi va aduce față în față pe Sinner și rusul Daniil Medvedev (3 ATP), care l-a învins pe neamțul Alexander Zverev (6 ATP), tot vineri, în cinci seturi, scor 5-7, 3-6, 7-6(4), 7-6(5), 6-3.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Jim Caviezel FOTO Pixshark
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net