Ministrul Eduard Novak pierde procesul cu mama Asianei Peng: „V-ați bătut joc de fiica mea!”

#Exclusiv Click!
Ultima actualizare:

Ministrul tineretului și sportului, Eduard Novak, e bun de plată! A pierdut, în instanță, un nou proces cu mama Asianei Peng. Războiul în instanță al Silvanei Peng cu Ministerul Tineretului și Sportului durează din 2016, de când fiica sa, Asiana, a fost exclusă din lotul de gimnastică.

Eduard Novak a pierdut procesul cu Silvana, mama Asianei Peng Sursa: Facebook
Eduard Novak a pierdut procesul cu Silvana, mama Asianei Peng Sursa: Facebook

Procesul dintre actualul ministru al tinereului și sportului, Eduard Novak, și Silvana Peng, mama fostei gimnaste Asiana Peng, ajunsese în faza de contestație la executare. Eduard Novak, actualul ministru al Sportului, a refuzat să pună în executare o hotărâre definitivă a instanței, prin care era obligat să comunice un act administrativ, privind anumite sume de bani încasate de antrenorii Mariana Bitang și Octavian Bellu.

Citește și: David Popovici a revenit în țară! A fost întâmpinat de Novak Eduard cu felicitări și promisiuni deșarte

Novak este obligat, acum, să achite și cheltuielile de judecată pe care le-a făcut Silvana Peng, mama fostei gimnaste Asiana Peng, în valoare de 900 de lei.

I-au exclus fata din lotul olimpic! Belu Și Bitang, acuzați de rele tratmente și rasism

Gimnasta Asiana Peng (22 de ani) a fost exclusă din lotul olimpic de gimnastică, în decembrie 2015. În acel moment, mama sportivei, Silvana Peng, i-a denunțat la DNA pe antrenorii Octavian Bellu si Mariana Bitang, alaturi de Federația de Gimnastică, pentru abuz în serviciu, dar și la Consiliul National de Combaterea Discriminarii, pentru rele tratamente și rasism.

Femeia continuă și astăzi războiul în instanță atât cu Federaţia Română de Gimnastică, cât şi cu legendarii antrenori Octavian Bellu şi Mariana Bitang.

Vezi și: Asiana Peng, în scandal cu mama sa pentru Luca Reghecampf! „Nu trebuie să mă mărit ca să se ducă la groapă liniștită!”

La vremea respectivă, Silvana Peng a sesizat la DNA mai multe nereguli la Federația Română de Gimnastică, legate de anumite sume consistente de bani, încasate de celebrii antrenori.

Pe lângă DNA, mama gimnastei a depus atunci o plângere și la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, acuzându-i pe antrenori și pe șefii forului sportiv român că i-ar fi discriminat fiica, din cauza originii chineze a tatălui său.

Federația Română de Gimnastică, reprezentată în 2016 de Adrian Stoica, președintele de la acea vreme, și Mircea Apolzan, secretar general, a chemat-o în judecată pe Silvana Peng, mama gimnastei Asiana Peng, solicitându-i daune de 100.000 de euro, pentru defimare. Magistrații au respins, însă, acuzația!

Novak, ministrul tineretului și sportului, să sară cu cei 900 lei, pe care mi-i datorează, și să arate transparent românilor cum, șezând, iei 14400 lei pe lună fără contract, fără fișa postului prin OM MTS 1638/23.12.2013! Eduard Novak a contestat, cu renta lui viageră de 16.600 lei pe lună, executarea mea silită făcută față de MTS”, a declarat Silvana Peng, după decizia instanței din 20 septembrie 2002, pentru Click!

„Cum au încasat Bitang și Bellu 14.400 lei, ca voluntari?”

Silvana Peng, mama gimnastei Asiana Peng, a pus mâna pe anumite documente contabile ale Federaţiei, care arătau că antrenorii au încasat câte 7.200 de lei pe lună, ca voluntari. Mama Asianei a mai recamat la DNA și faptul că fiicei sale i-ar fi fost „furată” o bună parte din indemnizaţie, pe parcursul celor trei ani în care a fost în lot.

În 2016, mi-au intentat proces mai marii potenți ai FRG și m-au târât prin instanțe, pe banii FRG. Domnul Novak să scoată, acum, la vedere OM MTS 1638/23.12.2013 și să arate cum încasează niște unii 14.400 lei/ lună fără a presta?! Cum au încasat Bitang și Bellu, în martie 2016, 14.400 lei ? La vedere, transparent, să vadă toți românii cum unii grei iau bani grei fără fișa postului! Doamna Bitang m-a amenințat, in direct, când a intrat pe TV!

Și nimeni, nicicând, nu răspunde nici pentru dezastrul rezultatelor lor, nici pentru atâtea gimnaste ale României terminate cu bună-știință de experții din funcții! Cum e posibil sa îți bați joc de copiii munciți din greu, zilnic, zilnic peste un deceniu ai României?!

De ce nimeni, nicicând, nu a ridicat problema acestor gimnaste de performanță ale României, timp în care greii căpușează și halesc bani grei și nu răspund în fața legii și a națiunii? Vorbesc aici de gimnastele României născute în același an cu Asiana Lida Peng, născută în anul 2000.

De ce nu stăm cu toții acasă, relax, și să încasăm fără contract, fără nicio obligație și fără nicio responsabilitate cel puțin 7.200 lei/ lună, de căciulă ? Cer ca toți, individual și colectiv, să răspundă pentru fiecare leu încasat fără nicio înaltă performanță sportivă la Jocurile Olimpice. Ultimele două jocuri olimpice unde a fost 0 și catastrofa îi definește pe cei ce azi încă râd liberi și cu buzunarele arhipline de bani grei, nemeritați și nemunciți. Rezultatele lor vorbesc, de altfel, de la sine!”, a mai dezvăluit Silvana Peng, în exclusivitate pentru Click!.

Citește și: Cuplu bombă în showbiz! Luca, fiul lui Reghecampf, se iubește cu o fostă vedetă de la "Survivor"

Asiana Peng a făcut parte din lotul României la Campionatele Europene de gimnastică artistică de la Sofia, în anul 2014. În prezent, ea este antrenor și iubita lui Luca Reghecampf, fiul cel mare al antrenorului de fotbal Laurențiu Reghecampf.

Mariana Bitang și Octavian Bellu s-au retras de la cârma lotului olimpic feminin de gimnastică după ratarea calificării la Olimpiada de la Rio de Janeiro, din 2016.

În prezent, Octavian Bellu nu mai deține nici o funcție oficială, deși, la un moment dat, a fost chiar și consilier prezidential. Acesta primeste doar o indemnizație de merit, achitată de către Ministerul Tineretului și Sportului, asa cum apare în documentele oficiale.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!