Andrew Tate a fost plasat în arest la dimiciliu, iar fratele său a fost pus sub control judiciar

Ultima actualizare:

Situație fără precedent pentru frații Andrew și Tristan Tate, pe care procurorii DIICOT i-au reținut miercuri seara într-un nou dosar ce vizează acuzaţii de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de minori, trafic de persoane, act sexual cu un minor, influenţarea declaraţiilor şi spălare de bani, după cum relatează News.ro

Frații Tate / foto: Arhiva Click!
Frații Tate / foto: Arhiva Click!

UPDATE, ora 19:45.  Judecătorii de la Tribunalul București au decis ca Andrew Tate să fie plasat în arest la dimiciliu, iar fratele său, Tristan, să fie cercetat sub control judiciar. 

„Am promovat România în întreaga lume. Dacă spui numele României oriunde în lume, ți se spune: Andrew Tate trăiește acolo. Andrew Tate trăiește acolo. Nu am făcut altceva decât să promovez această țară, să spun lucruri fantastice despre România și despre români. Când oamenii îmi spuneau: Andrew, dacă țara e așa de frumoasă, de ce are o reputație atât de proastă? Iar eu răspundeam că e posibil să fie câteva uscături, câțiva oameni de proastă calitate care îi distrug reputația.

Dar acum, idioții de DIICOT au venit acum și ne-au acuzat că mamele copiilor noștri sunt victime alte traficului de carne vie. Am fost amabil, am fost răbdător, am jucat după reguli, am respectat sistemul judiciar, am venit de fiecare dată când m-au citat. Iar ei au dat din nou năvală la mine acasă și spun că am traficat 35 de victime. Toate cele 30 de fete au depus mărturie în apărarea noastră spunând că nu s-a întâmplat nimic rău. Alte două sunt mamele copiilor noștri, iar alte două nici nu au călcat prin România. Au luat două fete la întâmplare și le-au pus să semneze. E o înscenare absolut dezgustătoare”, a spus Andrew Tate, în fața Tribunalului București.  

Știrea inițială

Avocații fraților reținuți din nou au declarat că s-a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore. Aceștia urmează să afle dacă procurorii cer arestul la domiciliu sau arest preventiv pentru 30 de zile. De asemenea, în același dosar au mai fost reținute alte patru persoane, informează reprezentanții DIICOT, conform Agerpres

„Fraţii Tate au fost reţinuţi pentru 24 de ore. Este perioada maximă pentru care DIICOT poate reţine un suspect fără aprobarea unui judecător. Pentru orice măsură preventivă, cum ar fi arestul, controlul judiciar sau arestul la domiciliu, procurorii trebuie să înainteze o propunere către un judecător, care poate fie să o admită, fie să o respingă. Până în acest moment, nicio propunere nu a fost depusă de către procurori”, au declarat avocații fraților Tate. 

Ce acuzații li se aduc fraților Tate 

Conform DIICOT, Andrew și Tristan Tate sunt acuzați pentru săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de minori, trafic de persoane, act sexual cu un minor, influenţarea declaraţiilor şi spălare a banilor. 

„Astăzi, 21.08.2024, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală împreună cu poliţişti din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Ilfov au pus în aplicare 4 mandate de percheziţie domiciliară pe raza judeţului Ilfov şi municipiului Bucureşti, într-o cauză penală privind săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de minori, trafic de persoane, act sexual cu un minor, influenţarea declaraţiilor şi spălare a banilor”, potrivit DIICOT.

Ce declarații au făcut frații-vedetă

Echipa de comunicare reprezentativă a celor doi frați cu dublă cetățenie, britanică și americană, au declarat că acuzațiile din dosar care li se aduc nu sunt complet clarificate. 

„DIICOT a efectuat în această dimineaţă, 21.08.2024, o descindere la reşedinţa fraţilor Tate, în cadrul unei percheziţii legate de un nou dosar. Deşi acuzaţiile din mandatul de percheziţie nu sunt încă pe deplin clarificate, acestea includ suspiciuni de trafic de persoane si spălare de bani. Echipa legală a fraţilor este prezentă pentru a se asigura că toate formalităţile se desfăşoară în mod corect. Informaţii suplimentare vor fi oferite pe parcursul zilei de astăzi”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Harry Regele Charles Foto Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
eb0xp9gqTGe 3O jpg
Alfred Bulai este escortat de polițiști în afara secției 2 de politie din București. FOTO Inquam Photos / George Călin
Alanya Turcia Unspalash jpg
hotel vacanta pixabay jpg
andrea galimberti sara stefanelli jpg
Nava Hetman Ivan Mazepa FOTO @DEFENSEEXPRESS / X
Michele  Köbke avion profimedia jpg
rain 316579 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net