Gara de Nord "invadată" de plante agăţătoare
Un tunel vegetal în Gara de Nord, o pădure de argint în faţa Ateneului Român, pajişti înflorite la fântâna de la Universitate. Nu este un scenariu SF, ci rodul muncii unor arhitecţi peisagişti, ce va prinde viaţă chiar săptămâna viitoare cu ocazia Zilelor Bucureştiului.
Mult se vor minuna bucureştenii când vor da ochii cu „Grădinile Nomade” amenajate în oraş. Este vorba de şase locaţii centrale care vor fi „împodobite” cu instalaţii prin care se redefineşte conceptul de grădină în spaţiu public.
„Alături de ceilalţi colegi am muncit la proiectul <<Grădini nomade>> circa două luni de zile. Am încercat să integrăm ambianţa locală cu natura, sperăm să placă publicului”, ne-a spus Nicolas Triboi, unul din inginerii peisagişti care a conceput grădinile.
Astfel, un impresionant tunel verde din iederă va petrece călătorii din Gara de Nord, „grădini celulare” vor apărea la Institutul Francez, Piaţa Arthur Verona va fi străjuită de „seminţe nomade”. În faţa Ateneului bucureştenii vor găsi o „pădure de argint”, din salcâmi, iar în Piaţa Universităţii vor înflori pajiştile.
Zilele Bucureştiului (18-20 septembrie) marchează anual prin diverse manifestări artistice prima atestare documentară a oraşului, de la 20 septembrie 1459, într-un act emis de Vlad Ţepeş.