Ce tip de ouă să nu consumați de Paște! Avertismentul medicilor: „Se moare de la toxiinfecții!”

În perioada de sărbători riscul de a ne confrunta cu toxiinfecții alimetare poate fi foarte crescut și asta din cauza modului în care sunt depozitate alimentele. De la carnea de miel comercializată de vânzătorii ambulanți, până la ouăle de Paște sau carnea de pește, multe produse ne pot fi fatale dacă nu acordăm atenție. 

Ce tip de ouă să nu consumați de Paște! Avertismentul medicilor
Ce tip de ouă să nu consumați de Paște! Avertismentul medicilor

Ce tip de ouă să nu consumați de Paște! Avertismentul medicilor

O fetiță de doar 4 ani, din Călărași, a murit zilele acestea de la o toxiinfecție alimentară, după ce ar fi consumat carne de pește de la un magazin din sat. Vestea a căzut ca un trăsnet peste comunitate, iar acest caz reprezintă un semnal de alarmă privitor la modul în care depozităm alimentele, dar și locurile de unde la cumpărăm. Nu ne putem cu aceste toxiinfecții alimentare care pot deveni extrem de periculoase.

„Sunt două probleme cu toxiinfecțiile alimentare, respectiv toxina și infecția, care sunt separate. Infecția este prezența unor microbi și toxinele sunt secrețiile lor. Prin urmare, din două părți este lovit omul respectiv. Se moare de la toxiinfecții! Și totdeauna toxiinfecțiile apar în masă, sunt puternice. Acum trebuie să vadă ce fel de germeni au fost acolo, pentru că sunt unii foarte periculoși, alții mai puțin periculoși. Microbii fac toxine, iar apoi și microbii și toxinele atacă. Deci omul are o dublă lovitură, respectiv și toxine, dar și infecții. În mod normal apar imediat. Înseamnă că hrana a rămas și câteva ore la căldurică până când microbii s-au înmulțit, și până au mâncat-o. Deci și aici este o problemă”, a spus medicul Virgil Stroescu în exclusivitate la Antena 3 CNN.  

Se pare astfel că este bine să fim atenție la ce tip de ouă consumăm, mai ales acum de sărbători, când mulți comercianți încearcă să își vândă din răsputeri marfa. Prin urmare, specialiștii spun că ouăle de rață și de gâscă sunt deosebit de periculoase dacă sunt consumate crude și în unele cazuri pot fi fatale. Deci, cel mai bine de Paște este să consumăm ouă de găină. Atenție însă! Acestea trebuie luate din surse sigure și avizate, așa că fiți atenți și la ouăle luate de la vecinii care au găini în curte pentru că nu puteți știi în realitate cum au fost păstrate.

Un alt aspect important! Este interzis consumul de ouă de rață pentru că poate da o toxiinfecție groaznică, mortală. De aceea nu se face maioneză din ouă de rață sau de gâscă. Se pare că anatomia lor, pentru că sunt mai joase decât găinile, poate apărea o infecție mult mai gravă”, a mai spus medicul pentru sursa citată.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net