Insula Corfu, o recomandare însorită de toamnă

Ultima actualizare:

    Peisaj din insula Corfu
Peisaj din insula Corfu

Pe la noi s-a instalat deja vremea urâtă cu ploi şi vânt. Dacă iubeşti soarele şi nu te-ai săturat de mare şi nisip şi mai ai ceva zile de concendiu şi ceva bani de cheltuială îţi recomand călduros,insula Corfu din Grecia. A doua ca marime din arhipeleagul de insule din Marea Ionică, după Kefalonia, Corfu are o suprafaţă totală de aproximativ 600 de kilometri pătraţi şi o coastă de 216 kilometri. Partea de nord a insulei este aşezată aproape de coasta Sarande (Albania), iar zona de sud - în largul coastei Thesprotia (Grecia).

Lunile cele mai bune pentru a-ţi petrece o vacanţă frumoasă şi ieftină în Corfu, sunt: aprilie, mai, septembrie, octombrie, când temperaturile sunt suportabile, iar nivelul de umiditate este scăzut. Corfu este cea mai înverzită dintre toate celelalte insule ale Greciei. Dincolo de frumuseţile cu care natura te îmbie la orice pas, satele din Corfu se contopesc în peisajele pitoreşti. Câte un Zorba Grecul la fiecare terasă, căci tradiţiile se păstrează cu înverşunare în Corfu, astfel ca dansul plin de viaţă şi atât de dramatic al grecilor te va încânta la orice colţ de stradă. Singura oază de civilizaţie modernă este marcată de luxul şi opulenţa staţiunilor din Corfu vor contrasta cu aceste aşezări rurale pline de farmec şi chiar cu oraşul Kerkyra.

 Conform mitului, Kerkyra era fiica zeului Cerului - Uranus şi a zeiţei Pământului - Gaia. Cronos, titanul timpului, s-a îndrăgostit de frumoasa Kerkyra, pe care a răpit-o şi dus-o pe aceasta insulă, după ce i-a ucis tatăl. Oraş medieval, Kerkyra se poziţionează între două fortareţe - Neo Frourio şi Paleo Frourio - devenit şi patrimoniu protejat de UNESCO. Paleo Frourio, aflată în centrul vechi al oraşului, are arhitectura de origine veneţiană şi a fost construită între secolele VI şi XVI, pe o insula artificială. Stilul arhitectural veneţian se regăseşte, deoarece insula a fost stăpânită de romani aproape 500 de ani, între 229 i Hr. şi 337 d. Hr.

Click aici pentru a vedea imagini din Insula Corfu

O alta bijuterie arhitecturală este biserica Sfinţii Mihail şi Gheorghe, clădită în stil clasic, neobişnuit pentru lăcaşurile ortodoxe cărora le este specific stilul bizantin. Oraşelul reprezintă un complex de fortăreţe şi este împânzit de esplanade, paiaţete vechi şi labirinturi. Viaţa de noapte este un alt atu al oraşului. Zeci de terase intime, mimi excepţionali la orice colţ de stradă, magazine în care vei găsi cele mai creative suvenire, expoziţii de fotografie în aer liber. În cafenelele din Piaţa Spianada, care este situată între cele doua fortăreţe, vei descoperi stilul de viaţă al locuitorilor din Corfu.

Un pic din bucătăria grecească

In ceea ce priveşte mâncarea încercaţi lucruri pe care nu le-aţi gustat, iar bucătăria grecească are cu ce să vă surprindă. Peşte, crustacee, fructe de mare, toate pregătite după reţete vechi îţi vor delecta pe deplin papilele gustative. Nu rataţi însă vinurile fabricate din soiuri locale de viţă de vie. Dacă îţi plac dulcirile ai ajuns unde trebuie. Îţi recomand în special îngheţata foarte cremoasă şi numeroasele feluri de baclavale sau plăcinte. Ah! Nu faceţi greşeala să spuneţi acolo că baclavalele sunt turceşti (deşi între noi fie vorba sunt!) pentru că vei primi pe loc cel puţin o duzină de priviri furioase.

Cum ajungi şi cu ce te poţi deplasa prin oraş

Exista foarte multe centre de închiriat maşini, iar preţurile sunt mai mult decât accesibile. E drept că din cauza străzilor înguste se aplează la scutere. Pentru o plimbare de vis în jurul insulei se pot închiria chiar bărci cu motor, pentru care nu ai nevoie de permis. Sfatul meu este însă să încerci să fii cât mai prudent, pentru că nimeni nu respecta limita de viteză şi în combinaţie cu straduţele înguste, pot conduce la situaţii neplăcute. Acesta este, recunosc, singurul minus pe care l-am întâlnit acolo. O altă variantă este transportul în comun (cu mult mai degajat decât cel bucureştean n.r). Pentru a scăpate de multe bătăi de cap îţi recomand să iei avionul până acolo deşi ai putea să ajungi şi cu maşina, după multe ore de mers (iar Bulgaria nu stă chiar atât de bine la capitolul drumuri).

Ai o poveste din vacanţă? Click aici şi spune-ne pe forum pe unde ai colindat şi ce merită sau nu văzut!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
oameni fericiti jpg
Orhidee roz jpg
demolare gara velenta oradea 01112024 1 jpeg
Nichita Stanescu jpg
Banner Târg Crăciun
Calatorie jpg
Adina Matei comisar licitatie Artmark record Grigorescu jpg
bani multi pensie jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net