30 țestoase, găsite moarte pe o plajă din Japonia! Au fost înjunghiate în gât

Ultima actualizare:

Caz șocant în Japonia! Cel puțin 30 de țestoase verzi pe cale de dispariție au fost găsite moarte săptămâna trecuta, cu răni în jurul gâtului, în apropiere de îndepărtata insulă japoneză Kumejima din sudul prefecturii Okinawa. Poliția a început să investigheze cazul, după ce marea a scos la iveală cadavrele, potrivit unui oficial de poliție de la secția Naha din Okinawa.

Țestoasele aveau răni în zona gâtului
Țestoasele aveau răni în zona gâtului

Foto: Pixabay

Citește și: Mobilizare impresionantă în Texas! Locuitorii salvează viața țestoaselor paralizate din cauza temperaturilor extreme

Unele dintre țestoase au fost găsite în viață, dar sângerau și abia mai respirau, a spus oficialul. Aveau răni în jurul gâtului cauzate de ceea ce părea a fi o lamă.

Pescarii le consideră o pacoste

Aceste țestoase sunt protejate de lege
Aceste țestoase sunt protejate de lege

Foto: Sea Turtle Museum of Kumejima

El a adăugat că în prezent nu se știe de unde au venit țestoasele și este posibil ca acestea să fi fost măturate de val. Poliția continuă cercetările și audiează martorii, a mai precizat oficialul. Zona în care s-au găsit țestoasele marine este habitatul lor natural și este acoperită cu iarbă de mare, pe care o mănâncă țestoasele marine, a declarat Yoshi Tsukakoshi, purtător de cuvânt la muzeul țestoaselor marine Kumejima.

Află și: Circa 30 de broaște țestoase, găsite de inspectorii de mediu, într-un restaurant din Timișoara

El a adăugat că țestoasele marine se încurcă în plasele puse de pescarii locali și că pot fi considerate o „pacoste” de către aceștia.

WOW: FOTO Ţestoasa mutant cu două capete a fost descoperită în SUA

Unii pescari cred că țestoasele mănâncă toată iarba de mare înainte ca aceasta să crească și asta împiedică peștii să depună icre în zonă”, a spus Tsukakoshi, citat de CNN. Toate speciile de țestoase marine sunt considerate pe cale de dispariție, sunt protejate de lege și se află pe Lista Roșie a Uniunii Internaționale pentru Conservarea Naturii (IUCN).

Te-ar putea interesa și: Țestoasele și mistreții ne spun cât de grea va fi iarna

Ele sunt protejate la nivel mondial, conform Fondului Mondial pentru Natură, o organizație internațională neguvernamentală. Cu toate acestea, broaștele țestoase sunt amenințate din ce în ce mai mult din cauza unor factori precum dezvoltarea coastei, pescuitul excesiv și captura accidentală - atunci când țestoasele sunt prinse neintenționat în timpul pescuitului.

Citește și: A chemat cineva un Hipo-taxi?

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net