Mobilizare impresionantă în Texas! Locuitorii salvează viața țestoaselor paralizate din cauza temperaturilor extreme

18 februarie 2021
article img
3.500 de țestoase au fost salvate de locuitorii Texasului Sursă foto: Captură video

Imagini dezolante în Texas! Mii de țestoase eșuate pe coastele statului american Texas din cauza frigului sunt salvate de localnicii care se confruntă cu una dintre cele mai grele ierni din ultimul deceniu. Locuitorii s-au mobilizat pentru a salva viața animalelor paralizate din cauza frigului neobișnuit.

Localnicii, dintre care unii nu au căldură sau alte utilități de bază în case din cauza gerului neobișnuit, salvează țestoase marine eșuate pe coaste, „amorțite de frig”, și le duc într-un centru dintr-un oraș turistic din sudul Texasului, informează Hotnews.ro. 

Ed Caum, directorul executiv al South Padre Island Convention and Visitors Bureau, a declarat că oamenii ajung la centru cu camioane pline cu țestoase. Centrul a început să primească țestoasele luni, când un alt centru nu a mai făcut față numărului mare de broaște țestoase aduse. Ed Caum a spus că a „strâns” peste 3.500 de broaște țestoase până acum, dar ezită să folosească termenul „salvat”, pentru că nu toate animalele vor supraviețui în urma șocului termic pe care l-au suferit.

Oamenii din Texas se confruntă cu cea mai grea iarnă trăită din ultimul deceniu, temperaturile coborând sub minus 20 de grade și fiind însoțite de viscol violent, dar și de depuneri masive de zăpadă.