A fost considerat mort timp de 28 de ani, după ce fosta soție l-a declarat decedat autorităților. Cum a descoperit totul

Ultima actualizare:

Manoel Marciano da Silva, în vârstă de 71 de ani, din regiunea Tocantins, Brazilia, a fost declarat mort în 1995, pe baza mărturiei fostei sale soții și a doi martori. Astfel, pentru autoritățile braziliene, el era considerat decedat și îngropat în cimitirul public din Augustinópolis. Bărbatul a aflat abia după 28 de ani că fosta sa soție l-a declarat mort autorităților, atunci când nu și-a putut încasa pensia și nu a putut avea acces la asistență medicală gratuită, pe baza asigurării sale.

Considerat mort timp de 28 de ani. Fosta soție l-a declarat decedat autorităților / Foto: Freepik
Considerat mort timp de 28 de ani. Fosta soție l-a declarat decedat autorităților / Foto: Freepik

Un bărbat în vârstă de 71 de ani din regiunea Tocantins, Brazilia, pe nume Manoel Marciano da Silva, a aflat cu aproximativ doi ani în urmă, când nu și-a putut încasa pensia și nu a putut avea acces la asistență medicală gratuită, pe baza asigurării sale, că și-a trăit ultimii 28 de ani din viață fiind considerat mort de către oamenii legii. Pentru autoritățile braziliene, el era mort și îngropat în cimitirul public din Augustinópolis de aproape trei decenii.

I s-a anulat în cele din urmă certificatul de deces

Atunci a început să investigheze „decesul” și mare i-a fost mirarea când a aflat că cea care îl declarase mort în anul 1995 a fost fosta lui soție și doi martori. Nu este clar de ce femeia a făcut acest gest, dar bărbatul susține că a aflat despre asta abia în 2012, când a încercat să voteze la alegerile locale doar pentru a i se spune că nu se află pe listă și că apare ca decedat. La acea vreme, nu-i păsa prea mult de asta, dar în ultimii ani, statutul său de decedat a început să-i afecteze viața, mai ales atunci când și-a pierdut pensia și nu a putut face programări medicale.

A decis să facă ceva în această privință, așa că și-a angajat un avocat pentru a contesta certificatul de deces și pentru a obține un nou certificat de naștere. Pe 16 august, lui Manoel Marciano da Silva i s-a anulat în cele din urmă certificatul de deces după o bătălie judiciară de doi ani.

image
image
image
image
image
image
document pentru pensie jpg
landscape 5344246 1280 jpg
vinerea mare 2024 jpg
Metrou Basarab 2048x2048 jpg
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net