A fost descoperit un păianjen a cărui mușcătură cauzează erecția permanentă

Ultima actualizare:

Un păianjen al cărui venin poate cauza erecții este studiat în acest moment de o echipă de cercetători. Mușcătura insectei poate fi extrem de dureroasă, și chiar fatală, dar s-a descoperit că provoacă și erecții. De aceea, oamenii de știință studiază veninul ca pe o nouă alternativă la Viagra. A fost creată o versiune sintetică a moleculei vitale, iar acum este testată pe mai mulți bărbați cu disfuncție erectilă, relatează IFL Science.

image

Simptomele mușcăturii

Păianjenul în cauză este Phoneutria nigriventer, uneori cunoscut sub numele de păianjen rătăcitor brazilian sau păianjen bananier, deoarece se găsesc adesea pe frunzele de banane. Are o mușcătură extrem de neplăcută care poate provoca o serie de simptome, inclusiv durere extremă, tremor, crampe, transpirație abundentă, slăbiciune și modificări ale ritmului cardiac. În unele cazuri, mușcătura veninoasă se poate dovedi chiar fatală.

Veninul păianjenului, bucuria bărbaților

Bărbații care sunt mușcați de acest păianjen, pot experimenta și priapism, o afecțiune în care penisul rămâne erect ore în șir. Deși acest lucru ar putea suna inofensiv, poate fi o experiență foarte neplăcută, care provoacă durere intensă și leziuni potențial permanente ale penisului.

Cercetătorii au identificat anterior compusul bioactiv responsabil pentru erecțiile nefavorabile, o peptidă numită BZ371A, și au sintetizat-o în laborator.

După ce au finalizat testele preliminare pe șoareci, oamenii de știință de la Universitatea Federală din Minas Gerais din Brazilia speră să folosească acest compus în faza 2 a studiilor clinice care implică bărbați cu disfuncție erectilă.

Compusul BZ371A va fi utilizat într-un tratament local care constă în masarea penisului, crescând fluxul sanguin în zonă

Acest lucru determină apariția unei erecții, fără niciunul dintre efectele secundare nedorite ale veninului de păianjen.

„Până acum, testele au demonstrat că acest compus funcționează cu aplicarea unei cantități minime și fără nicio toxicitate, deoarece practic nu este detectat în fluxul sanguin”, a transmis într-un comunicat Maria Elena de Lima, profesor la Universitatea Federală din Minas Gerais, care a a studiat compusul.

Cine știe ce medicamente salvatoare ascund adâncurile pădurii tropicale?

„Marele avantaj este că aprobarea medicamentelor locale tinde să fie mult mai rapidă, din cauza posibilității mai mici de reacții adverse. Mai mult, medicamentul candidat a demonstrat deja că nu generează niciun efect secundar detectat, chiar și atunci când este injectat în doze mari.”

Cercetătorii cred că această lucrare deține câteva lecții importante pentru viitor.

Zonele cu biodiversitate abundentă, cum ar fi pădurile tropicale, sunt pline de compuși bioactivi care au potențialul de a servi drept medicamente, la fel ca veninul păianjenului bananier. Majoritatea covârșitoare a acestor compuși, totuși, nu au fost încă identificați. Cine știe ce medicamente salvatoare se ascund în adâncurile pădurii tropicale?

Din păcate, este evident că oamenii deranjează lumea naturală într-un ritm fără precedent. Dacă vom continua să distrugem această resursă neexploatată, riscăm să pierdem medicamente vitale.

„Este o cercetare inspirată de biodiversitatea noastră, care începe cu studiul veninului de păianjen și este aproape de a genera un posibil medicament. Acest lucru ne ajută să demonstrăm că fauna noastră trebuie păstrată: este o sursă inepuizabilă de molecule bioactive și nu știm nici măcar 1% din acest potențial”, a spus de Lima.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Top 3 beneficii de a instala automate de reciclare a ambalajelor daca ai un magazin jpg
image
image
image
image
image
image
restaurant jpg
loto
Banner Grecia
palatul de la Potlogi jpeg
index webp
imparat jpg
Restaurant nota de plata FOTO Shutterstock jpg
bucuresti casa poporului pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net