Organul sexual masculin devine tot mai lung. Cu cât a crescut penisul și de ce experții sunt îngrijorați

Ultima actualizare:

Organul sexual masculin este din ce în ce mai lung, avertizează specialiștii care spun că au constat o creștere a penisului cu 24%  în decurs de 29 de ani, iar acesta nu se oprește. Nu este motiv de bucurie, avertizează un specialist urolog care susține că, pe lângă creșterea evidentă în lungime a penisului, se constată și alte modificări care sunt menite să îngrijoreze, spune expertul.

penis shutterstock jpg

De ce creșterea penisului îi îngrijorează pe experți

Michael Eisenberg, profesor de urologie la Stanford Medicine a anunțat conculziile unui studiu amplu care a compilat date din 75 de studii, efectuate între 1942 și 2021 și care au constat în raportarea lungimii penisului a 55.761 de bărbați.

Echipa a descoperit că lungimea medie a penisului erect a crescut cu 24% în 29 de ani, o tendință pe care a văzut-o în întreaga lume.

Concret, cercetătorii au stabilit că lungimea medie a unui penis în erecție a crescut de la 12,1 cm la 15,24 cm în ultimele aproape trei decenii, relatează Standford Medicine.

Această creștere „rapidă” este îngrijorătoare

Așadar, oamenii de știință spun că organele sexuale masculine devin tot mai lungi, iar acest lucru ar trebui să ne îngrijoreze.

Descoperirea ar putea să îi amuze chiar să îi bucure pe bărbați, cel puțin la prima vedere, dar analizând rezultatele studiului, situația se schimbă.

„Creșterea s-a produs într-o perioadă relativ scurtă de timp. Orice schimbare generală în dezvoltare este îngrijorătoare, pentru că sistemul nostru reproductiv este una dintre cele mai importante piese ale biologiei umane. Dacă vedem o schimbare atât de rapidă, înseamnă că ceva major se întâmplă cu corpurile noastre”, spune el.

Cauze și consecințe

Eisenberg susține că anatomia fizică s-a schimbat în ultimele aproape trei decenii, iar acest lucru vine la pachet și cu consecințe.

Oamenii de știință au indicat drept cauze poluanții de mediu sau stilului de viață sedentar.

Principala cauză ar fi prevalența substanțelor chimice nocive din pesticide și produse de igienă.

Aceste substanțe chimice care perturbă sistemul endocrin – și sunt multe – se regăsesc în imediata noastră apropiere și în dietă”, a mai spus dr. Michael Eisenberg.

Expunerea la substanțe chimice a fost, de asemenea, considerată drept cauză pentru pubertatea timpurie la băieți și fete, care poate afecta și dezvoltarea genitală.

În ceea ce privește datele privind sănătatea reproductivă masculină, calitatea spermei și nivelurile de testosteron au scăzut în ultimele decenii, dând un serios semnal de alarmă

Numărul de spermatozoizi la bărbații din țările occidentale a scăzut cu 59% între 1973 și 2011, potrivit unei analize a 185 de studii care au implicat 45.000 de bărbați.

Substanțele chimice pot afecta fertilitatea viitoare a bebelușilor care sunt încă în uter. Un alt stiu, realizat de cercetători danezi arată că expunerea femeilor la „substanțe chimice” periculoase în timpul sarcinii ar putea afecta calitatea spermei copiilor în viitor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Warren Buffett FOTO Profimedia jpg
turcia jpg
casa jpg
trafic inchis A1 vant jpg
pietrele vii din Romania  jpg
Starship shutterstock jpg
centrala jpeg
churches lalibela  jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net