A stat 500 de zile într-o peșteră, fără să comunice cu nimeni: „Nu am vorbit decât cu mine”

O sportivă din Spania a petrecut 500 de zile izolată într-o peșteră, aflată la 60 de metri sub pământ. Exiperința ei a face parte din cadrul unui experiment social.

Beatriz a intrat în peșteră la 48 de ani și a ieșit la 50 / sursa FOTO: Twitter
Beatriz a intrat în peșteră la 48 de ani și a ieșit la 50 / sursa FOTO: Twitter

Atunci când atleta Beatriz Flamini a coborât în peștera din Granada, Rusia nu invadase Ucraina și lumea încă mai lupta împotriva Covid-19.

„Încă sunt blocată pe 21 noiembrie 2021. Nu mai știu nimic despre lume”, a spus ea după ce a ieșit din peșteră, potrivit BBC.

Acum în vârstă de 50 de ani, Beatriz a intrat în peșteră atunci când avea 48 de ani. Timp de 500 de zile, ea a făcut sport, a desenat și a tricotat căciuli de lână. Mai mult, atleta a citit 60 de cărți și a băut 1.000 de litri de apă, susține echipa de cercetători care a studiat-o.

Nimeni nu a luat contact cu ea

Experimentul a fost făcut de un de un grup de psihologi, cercetători și speologi, dar niciunul dintre aceștia nu a luat contact cu ea. Beatriz Flamini a recunoscut că experiența sa a fost „excelentă, imbatabilă”.

„Am tăcut timp de un an și jumătate, nu am vorbit cu nimeni, decât cu mine”, a spus ea.

„Îmi pierd echilibrul, de aceea sunt ținută în brațe. Dacă îmi dați voie să fac un duș – nu m-am atins de apă de un an și jumătate – ne vedem în scurt timp. Sunteți de acord?”, le-a spus ea jurnaliștilor.

image

A pierdut noțiunea timpului după 2 luni

Beatriz Flamini a mai povestit și că i-a dispărut orice de noțiune de timp, după aproximativ două luni. „A fost un moment în care a trebuit să nu mai număr zilele”, a spus ea, adăugând că a crezut că a stat în peșteră „între 160-170 de zile”.

Experiența lui Beatriz nu a fost, însă, lipsită de momente dificile. La un moment dat în peșteră a fost o invazie de muște. Atleta a mai spus că avut și „halucinații auditive”. „Tu taci și creierul inventează”, a spus ea.

Experimentul sportivei a avut ca scop studierea impactul izolării sociale și al dezorientării temporare extreme asupra oamenilor. S-a spus că Flamini a spus că aceasta a doborât un record mondial pentru cel mai lung timp petrecut într-o peșteră, dar Guinness World Records nu a confirmat dacă există un record pentru așa ceva.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net