Americanii nu se opresc după scandalul de la Jocurile Olimpice 2024. CNN a lansat acuzații dure la adresa României

#Jocurile Olimpice Paris 2024

Se pare că americanii nu pot accepta nici acum faptul că TAS a decis a decis că pe ultima treaptă a podiumului trebuie să urce Ana Maria Bărbosu, reprezentata României, acordându-i astfel medalia de bronz în proba de la sol la Jocurile Olimpice de la Paris 2024. CNN acuză România de conflict de interese.

Americanii fac tot posibilul pentru a-i lua medalia Anei Maria Bărbosu / foto: arhiva Click!
Americanii fac tot posibilul pentru a-i lua medalia Anei Maria Bărbosu / foto: arhiva Click!

CNN a reclamat un potențial conflict de interese în care ar fi implicat Hamid Gharavi, președintele completului de judecată de la TAS, care a decis că medalia de bronz îi va reveni Anei Maria Bărbosu. Hamid Gharavi a fost președintele completului de judecată din care au mai făcut parte Philippe Sands și Song Lu.

Jurnaliștii americani au afirmat despre acesta că, în trecut, a reprezentat România în mai multe cazuri juridice de arbitraj în ultimii ani - „reprezintă de ani de zile interesele românești”. CNN a cerut explicații pentru această situație celor de la TAS, însă demersul lor s-a dovedit a fi lipsit de succes.

CNN a lansat acuzații dure la adresa României

În conformitate cu liniile directoare privind conflictele de interese emise de Asociația Internațională a Avocaților (IBA), CAS nu are niciun motiv să înlăture un arbitru care face o astfel de dezvăluire dacă părțile nu se opun la numirea sa”, a fost răspunsul TAS pentru CNN.

Ana-Maria Bărbosu păstrează medalia de bronz obținută la proba de sol din cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris, după ce Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a respins contestația depusă de Federația de Gimnastică a Statelor Unite, Jordan Chiles, și Comitetul Olimpic al Statelor Unite. Decizia a fost anunțată de Federația Română de Gimnastică, confirmând că sportiva româncă își menține locul pe podium, în ciuda scandalului de proporții generat de apelul americanilor.

Americanii iau în calcul să apeleze la Curtea Supremă Federală a Elveției și la Curtea Europeană a Drepturilor Omului pentru a ataca decizia luată de TAS. Deoarece nu există niciun precedent de succes în istoria gimnasticii mondiale, șansele ca hotărârea TAS să fie întoarsă la CEDO sunt aproape inexistente.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
fratele Principele Radu, medicul Dan Gabriel Duda, la inmormantarea mamei   Casa Majestatii sale (10) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
1654420960 cascada pisoaia 16 jpg
shutterstock 1750660511 jpg
insula finlanda profimedia jpg
criminal victime constanta 1 jpg
brezoi 00 jpg
Copil bolnav FOTO Shutterstock jpg
pompieri smurd jpg
bani multi pensie jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net