Are sau nu dreptul Ungaria de a-și lua teritoriile înapoi. Declarația lui Vladimir Putin

Vladimir Putin a spus în interviul acordat lui Tucker Carlson dacă are sau nu dreptul Ungaria să își ia teritoriile înapoi. Acesta a făcut o precizare importantă și despre Transilvania. 

Tucker Carlson i-a luat interviu lui Vladimir Putin Foto: EPA EFE
Tucker Carlson i-a luat interviu lui Vladimir Putin Foto: EPA EFE

Vladimir Putin: „Ucraina e un stat artificial"

În primele 30 de minute ale discuției cu Tucker Carlson, Putin a expus pe larg cunoscuta teză prin care Kremlinul încearcă să justifice invazia Ucrainei: așa-zisele drepturi pe care Rusia le-ar avea asupra Ucrainei, o țară creată artificial de boșevici și foștii lideri sovietici Lenin și Stalin prin ruperea de bucăți din teritoriile Poloniei, Ungariei și României, scrie Digi24.ro. 

„După cel de-al Doilea Război Mondial, Ucraina a primit, pe lângă teritoriile care au aparținut Poloniei înainte de război, și teritorii care au aparținut inițial Ungariei și României. Deci României și Ungariei li s-au luat teritorii care au fost date Ucrainei sovietice. Și ele au rămas până acum parte a Ucrainei. În acest sens, avem toate motivele să afirmăm că Ucraina e un stat artificial, modelat din voința lui Stalin”, a spus Vladimir Putin.

Ce a mai declarat Putin

Tucker Carlson l-a întrebat apoi pe Putin dacă crede că Ungaria are dreptul să-și ia teritoriile înapoi de la Ucraina. „Nu sunt sigur dacă ar trebui să meargă până la granițele din 1654”, a răspuns Putin. „Dar ținând cont de ce s-a întâmplat pe vremea lui Stalin, sau a așa-numitului regim al lui Stalin, pe care mulți l-au acuzat de încălcarea drepturilor omului și ale altor state, unii ar putea spune că ar putea revendica aceste teritorii, deși nu au dreptul să o facă”, a adăugat liderul de la Kremlin.

Putin a mai fost întrebat dacă i-a spus lui Viktor Orban că poate avea o parte din Ucraina. „Niciodată. Nu i-am spus niciodată. Nici măcar o dată. Nu am avut nico conversație pe acest subiect. Dar știu cu siguranță că maghiarii care trăiesc acolo și-au dorit revenirea la teritoriile lor istorice", a spus Putin. 

„La un moment dat, pe la începutul anilor '80, am făcut o călătorie cu mașina din Leningradul de atunci (actual Sankt Petersburg n.r.), prin Uniunea Sovietică, spre Kiev. Am făcut o oprire la Kiev și apoi am mers în vestul Ucrainei. Am ajuns în Beregovoi și toate numele orașelor și satelor din zonă erau în rusă și într-o limbă pe care nu o înțelegeam: era maghiară. Erau (plăcuțe) în rusă și în maghiară.

Nu în ucraineană, ci în rusă și în maghiară. Conduceam printr-un sat și acolo am văzut bărbați așezați lângă casele lor, purtând costume negre cu veste și pălării negre cilindrice. Am întrebat, sunt artiști? Mi s-a spus nu, nu sunt artiști, sunt maghiari. Am întrebat: Și ce fac aici? Ce vrei să spui? Acesta este pământul lor. Locuiesc aici. Întâmplarea e din perioada sovietică, anii '80. Au păstrat limba maghiară, numele maghiare și toate costumele lor naționale. Sunt maghiari și se consideră maghiari”, a spus Vladimir Putin.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evacuare militari ucraineni Azovstal - 17 mai 2022 / FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
image
image
philip weston thomas porumbel bobbi profimedia (3) jpg
autostrada a13 jpg
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
orasul dintre doua tari jpg
ayrton senna 30 ani de la moartea lui jpg
image png
439200637 840468834788027 9054120070225781105 n jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net