Atac la regele Charles! A fost împroșcat cu frișcă, în plină figură, de activiștii de mediu britanici!

Ultima actualizare:

Activiștii ecologiști „Just Stop Oil” au comis-o din nou. De această dată l-au atacat indirect pe regele Charles al Marii Britanii, aruncându-i două prajituri cu frișcă în plină figură!

Au mai vandalizat un tablou pictat de Van Gogh

Din fericirie, în acest timp, regele Charles era bine-sănătos și își vedea de tranziția la noul statut, ecologiștii atacând, de fapt, statuia din ceară a acestuia, de la faimosul muzeu londonez Madame Tussauds.

Cei doi activiști au ieșit din rând, și-au dat jos bluzele care acopereau tricourile cu numele grupării la care sunt afiliați și, după ce au împroșcat statuia care îl redă fidel pe regele Charles, au strigat că este nevoie de „acțiuni imediate”, citând de fapt, un discus din 2019, al lui acestuia.

Citește și: Scandalos! Mentorul regelui Charles al III-lea și acuzațiile de pedofilie

În același timp, acțiunea a fost filmată, fiind surprinsă și stupoarea turiștilor care admirau statuile din zona rezervată membrilor Casei regale a Marii Britanii.

Modul de a atrage atenția asupra politicii de mediu a grupării, oprirea proiectelor petroliere și a exploatărilor de gaze este bizar, regele Charles fiind un ecologist convins, încă din tinerețe. 

În urmă cu 10 zile, pe 14 octombrie, alți activişti ecologişti din mişcarea Just Stop Oil au stropit cu supă de tomate una dintre capodoperele pictorului Vincent Van Gogh, „Sunflowers" („Floarea soarelui"), expusă la National Gallery din Londra, avariind însă doar foarte puţin rama acestei opere de artă, confom Adevărul.

Vezi și: Emmanuel și Brigitte Macron, în ghete sport la priveghiul reginei! Liderii lumii, reuniți la Londra

Potrivit unor imagini publicate pe internet de această mişcare ecologistă, care solicită oprirea imediată a oricărui nou proiect petrolier sau gazier, două tinere activiste au aruncat conţinutul din două conserve cu supă de roşii peste celebrul tablou, pictat în 1888 şi a cărui valoare a fost estimată la peste 84 de milioane de dolari. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro.  

image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net