Atac terorist, care trebuia să aibă loc miercuri, la Budapesta, dejucat la timp. Guvernul maghiar a aflat despre el de la serviciile secrete din SUA

Serviciile secrete americane au emis un avertisment către autoritățile din Ungaria cu aproximativ două săptămâni înainte de data de 23 octombrie, când se preconiza o posibilă acțiune armată, potrivit surselor diplomatice citate de Telex.

Ungaria a fost la un pas să fie lovită de un atac terorist / sursa foto: Pixabay
Ungaria a fost la un pas să fie lovită de un atac terorist / sursa foto: Pixabay

Conform acestora, informațiile au fost obținute prin mijloace operaționale și sugerau că un grup de persoane plănuia un atac în contextul aniversării Revoluției din 1956, o dată importantă pentru istoria Ungariei, marcată de lupta pentru libertate.

Deși informațiile oficiale încă nu au fost confirmate, publicația Telex a relatat că, în weekendul care a precedat data de 23 octombrie.

Centrul ungar de combatere a terorismului a reținut mai mulți tineri, băieți și fete, într-un pub din districtul 16 al capitalei Budapesta. Tinerii au fost arestați pe baza informațiilor furnizate de serviciile secrete americane, care au ajutat autoritățile ungare să îi identifice și să îi localizeze.

Fără ajutorul SUA, Budapesta ar fi fost în pericol

Sursele diplomatice anonime citate de sursa menționată mai sus susțin că raidul a fost organizat în urma datelor primite de la partea americană, însă nu se cunosc exact toate instituțiile ungare implicate în acest caz. În plus, publicația a contactat Poliția Națională a Ungariei, procuratura, Ministerul de Interne și Cancelaria premierului pentru clarificări, dar până în prezent nu a primit un răspuns oficial.

Jurnaliștii Telex au stat de vorbă și cu proprietarul pub-ului Legenda, în fața căruia s-au desfășurat arestările.

El a declarat că tinerii au fost reținuți chiar în fața localului său și că nu a fost informat despre cine a coordonat operațiunea. Momentan, detalii suplimentare despre acuzațiile aduse celor reținuți nu au fost făcute publice. „Erau în drum spre localul nostru și au fost prinși chiar în fața lui. Nu am fost informați despre cine a pus în acțiune această intervenție”, a declarat el. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Angelina Jolie, Akala  foto   GettyImages jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Telefon foto: Pixabay
Acordarea ajutorului de incalzire   1(1) jpeg
Intervenție cu acid hialuronic în buze  FOTO Shutterstock jpeg
Tigrul tasmanian  jpg
Lamaie jpg
avc jpg
Razboi in ucraina, soldat drapel shutterstock 2130583775 jpg
Pictura „Fata cu cercel de perlă” este expusă la Muzeul Mauritshuis din Haga (© Flickr / Scott Ableman)
image
actualitate.net
image
actualitate.net