Avion prăbușit în Belgorod. Rusia dă vina pe Ucraina și spune că la bord se aflau 65 de prizonieri ucraineni. Kievul are altă teorie

Ultima actualizare:

Un avion militar rus s-a prăbușit în regiunea Belgorod, la granița cu Ucraina, generând o serie de afirmații contradictorii și acuzații între Rusia și Ucraina.

Imagini de la locul prăbușirii avionului / FOTO: Telegram
Imagini de la locul prăbușirii avionului / FOTO: Telegram

Potrivit autorităților ruse, aeronava transporta 74 de persoane, dintre care 65 erau prizonieri ucraineni, pregătiți pentru un schimb, iar toți cei aflați la bord au pierit.

Publicația Ukrainskaya Pravda, bazându-se pe surse din apărarea ucraineană, a indicat că avionul transporta rachete antiaeriene S-300, utilizate în recentele atacuri asupra orașului Harkov.

Rusia acuză Kievul pentru incidentul aviatic

Președintele Dumei de Stat ruse, Viaceslav Volodin, a acuzat Kievul că a doborât avionul, susținând că piloții ucraineni au efectuat această acțiune tragică cu rachete americane și germane.

Într-o declarație dramatică, Volodin a condamnat fapta și a sugerat că schimburile de prizonieri între cele două țări ar putea fi suspendate.

„Şi-au ucis în aer propriii soldaţi. Mamele lor, copiii lor îi aşteptau”, a declarat Volodin în parlament. „Ne-au doborât piloţii care efectuau o misiune umanitară (...) cu rachete americane şi germane”, le-a spus Volodin deputaţilor ruşi.

De asemenea, a solicitat colegilor săi deputați să voteze o rezoluție adresată Statelor Unite și Germaniei, responsabilizându-le pentru furnizarea sistemelor de rachete sol-aer Ucrainei.

Ucraina are altă teorie despre tragedie

Surse din cadrul Statului Major al Ucrainei au confirmat prăbușirea avionului militar rus Ilyushin-76, recunoscând inițial că Forțele Armate Ucrainene ar fi fost implicate, deși ulterior s-a rectificat informația, menționând doar prăbușirea și nu implicarea.

Ministerul rus al Apărării a anunțat că în avion se aflau 65 de prizonieri ucraineni, iar cauza prăbușirii rămâne necunoscută. Kremlinul a refuzat să comenteze incidentul, iar o comisie militară specială a fost trimisă la locul accidentului pentru a investiga cauza acestuia.

Contextul tensionat dintre Rusia și Ucraina, inclusiv acuzațiile reciproce de bombardare a unei închisori cu prizonieri ucraineni în iulie 2022, amplifică gravitatea evenimentului.

Regiunea Belgorod, aflată în apropierea frontierei cu Ucraina, a fost în mod repetat ținta unor atacuri, inclusiv un atac cu rachete în luna decembrie care a provocat moartea a 25 de persoane.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Regele Charles  GettyImages jpg
439899984 2637790709761372 8663448278139324788 n jpg
15aae50a190c8adbd0df703e1bc213d2 jpg
sat pixabay jpg
corinita din salcie jpg
index webp
aeroport galati braila facebook jpg
gelu duminica poveste de viata jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net