Orașul care le va permite femeilor să facă topless în piscinele publice. Motivul din spatele deciziei

Ultima actualizare:

Femeile vor avea în curând voie să înoate topless în piscinele publice din Berlin, în urma unei decizii a autorităților din oraș. Decizia a fost luată după ce o femeie care a fost dată afară dintr-o piscină în aer liber pentru că făcea plajă topless a intentat o acțiune în justiție, conform BBC. 

Femeie topless la piscină FOTO Shutterstock

Femeile vor putea înota topless în piscinele din Berlin

Se pare că ar fi vorba despre o franțuzoaică pe nume Gabrielle Lebreton care se afla la piscină în Berlin cu fiul ei de 5 ani. Aceasta a subliniat că bărbații în schimb nu au fost considerați dezbrăcați, deși purtau doar șorturi de baie. Ulterior a fost chemată poliție și femeia a fost dată afară. Deși a declarat că era conștientă de diferențele sociale dintre bărbații și femeile care fac topless în Germania, ea a declarat la vremea respectivă pentru Die Zeit că: „Nu este o problemă: „Pentru mine - și îl învăț asta pe fiul meu - nu, nu există o astfel de diferență. Atât pentru bărbați, cât și pentru femei, sânul este o caracteristică sexuală secundară, dar bărbații au libertatea de a-și scoate hainele când este cald, iar femeile nu”, conform euronews.culture. 

Ulterior, o doua femeie a declarat că i s-a spus să se acopere în timp ce se afla într-o piscină acoperită în decembrie. Autoritățile au ajuns la concluzia că acestea au fost victime ale discriminării și au declarat că toți vizitatorii piscinelor din Berlin au acum dreptul de a face topless.

femeie inot piscina interior shutterstock 1753448894 jpg

Decizia ca va fi susținută și apreciată de cei care susțin conceptul Freikörperkultur - cultura corpului liber.

Germania este o țară care consideră că nuditatea publică în anumite contexte este atât adecvată, cât și sănătoasă. Cu toate acestea, operatorul piscinei nu și-a schimbat politica și susține în continuare că oamenii trebuie să își acopere organele genitale atunci când înoată.

Problema dacă și în ce măsură acest lucru este permis la piscinele municipale a dat, însă bătăi de cap multor autorități locale. Vara trecută, localitățile Göttingen din Saxonia Inferioară și Siegen din Renania de Nord-Westfalia au permis femeilor să înoate topless.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evacuare militari ucraineni Azovstal - 17 mai 2022 / FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
image
image
mihaela bilic facebook jpg
stadion jpeg
240430 ukraine 98 woman mb 0911 8acfbf webp
cimitir ecologic1 jpg
zbor1 jpg
mona lisa gioconda leonardo da vinci foto afp jpg
eliza petrachescu captura video jpg
Jogging miscare sport exercitii FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net