Boris Johnson, premierul Marii Britanii, își dă demisia astăzi: „Va face declarații”

Ultima actualizare:

Boris Johnson, prim-ministrul Regatului Unit, s-a confruntat cu un val de critici în ultima perioadă, după ce mai mulți miniștri au decis să renunțe la funcții. Mulți britanici își doreau demisia premierului și iată că urmează ca doleanța lor să fie împlinită.

„Prim-ministrul va face o declarație în fața țării astăzi”, confirmă sursele, transmite ITV. Se pare că el ar fi vorbit cu președintele Comitetului Tory 1992, Sir Graham Brady, și a fost de acord să demisioneze. Un nou lider conservator ar urma să fie ales în cadrul conferinței partidului care va avea loc în luna octombrie a acestui an, a mai declarat sursa.

Ți-am mai pregătit și:  Imagini jenante cu Boris Johnson, publicate chiar de televiziunea rusă de stat

Boris Johnson va rămâne în funcție până în acel moment și se va asigura că funcțiile ministeriale sunt îndeplinite. Premierul a fost supus unei presiuni imense odată cu primele demisii din Cabinet, de marți dimineață. Intenționa să „continue” cariera politică în poziția de prim-ministru, dar a fost constrâns să ia această decizie.

Boris Johnson le îndeplinește dorința britanicilor: demisionează

O sursă din interiorul Guvernului transmite că premierul Regatului Unit a reflectat peste noapte asupra acestei probleme și s-a trezit cu „claritate în gândire”, hotărând într-un final să își dea demisia. Totodată, urmează ca astăzi să poarte o discuție cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski, pe care îl va asigura că Marea Britanie va continua să sprijine Ucraina.

Nu rata nici: Boris Johnson, atac dur la bărbăția lui Putin: „Femeile nu încep niciodată războaie”

Se pare că noul său cancelar, Nadhim Zahawi, a jucat un rol importat în decizia pe care a luat-o. A fost prima persoană care l-a îndemnat să își dea demisia, la doar 24 de ore după ce a acceptat postul rămas vacant în urma demisiei lui Rishi Sunak.

O avalanșă de demisii a fost declanșată în cursul zilei de marți în Guvern, primul care a făcut pasul fiind Sajid Javid, secretarul pentru sănătate. La scurt timp, Sunak a renunțat la a mai fi cancelar. Până în acest moment au fost 56 de demisii, dar părea că numărul crește constant. Rămâne de văzut ce va declara Boris Johnson în contextul instabilității politice din UK.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net