Boris Johnson e terminat! Beții monstru în sediul guvernului

Ultima actualizare:

Raportul publicat de comisia care a anchetat petrecerile date în pandemie de membrii cabinetului condus de Boris Johnson face valuri în presa din toată lumea. În urma dezvăluirilor, mai multe voci cer demisia premierului britanic. 

Premierul britanic e cunoscut pentru stilul său nonconformist
Premierul britanic e cunoscut pentru stilul său nonconformist

Scandalul „Partygate” ar putea duce la schimbarea Guvernului britanic. Un raport publicat de comisia însărcinată să ancheteze acuzațiile de încălcare a reglementărilor din timpul pandemiei a dezvăluit că Boris Johnson și echipa sa au organizat chefuri monstru în Downing Street 10, reședința premierului și sediul Guvernului Marii Britanii. 

Morți de beți în Guvern

Raportul emis în urma anchetei coordonate de înaltul funcționar public Sue Gray expune detalii revoltătoare despre comportamentul oficialilor din Guvern într-o perioadă când britanicii erau în carantină, având nevoie de țidulă pentru a părăsi locuințele. 

Citește și: Cum a sfidat-o Boris Johnson pe Regina Elisabeta. Toată lumea îi cere demisia în scandalul Partygate

Conform raportului, petrecerile organizate în sediul Guvernului se întindeau până în zorii zilei. În cadrul chefurilor, membri ai personalului consumau cantități uriașe de alcool, ajungând să vomite. La o astfel de petrecere, pereții clădirii au fost stropiți cu vin. 

O fotografie cu Johnson ridicând o cutie de bere la petrecerea aniversară organizată în onoarea sa a fost inclusă în dosar, alături de mai multe imagini cu premierul britanic la un alt eveniment.

„Mulți vor fi consternați de faptul că un astfel de comportament a avut loc la această scară în inima guvernului. Publicul are dreptul să se aștepte la cele mai înalte standarde de comportament în astfel de locuri și, în mod clar, ceea ce s-a întâmplat a fost cu mult sub așteptările acestuia”, susține Sue Gray în cadrul raportului. 

Citește și: Boris Johnson, atac dur asupra lui Putin. Ce i-a spus premierul

Spre disperarea lui Boris Johnson, raportul detaliază, eveniment cu eveniment, folosind în sprijinul argumentaţiei inclusiv fotografii şi mesaje e-mail, ceea ce se întâmpla în culisele puterii în timp ce britanicii erau închişi în case în timpul restricţiilor instituite la debutul pandemiei. 

Una dintre aceste petreceri a fost organizată chiar de ziua premierului. Însă nu a fost singura. Raportul mai vorbește despre altercații apărute pe fondul consumului excesiv de alcool și modurile în care membrii cabinetului căutau să se asigure că informațiile nu vor ajunge în presă. 

Cum se apară Boris Johnson

Deși a negat iniţial că ar fi încălcat regulile antiepidemice, iar ulterior a declarat că nu şi-a dat seama că s-a întâmplat acest lucru la petrecerile menționate, premierul Marii Britanii susține acum că e „îngrozit” de dezvăluirile din raport: 

Sunt la fel de surprins şi dezamăgit ca oricine altcineva din Camera Comunelor în legătură cu aceste dezvăluiri; sunt îngrozit de anumite tipuri de comportament", a afirmat Boris Johnson, potrivit cotidianului The Guardian.

Premierul se apară în continuare spunând că petrecerile organizate în pandemie nu au fost atât de multe, „doar opt în 600 de zile", afirmă el.

Vorbind în fața Parlamentului, liderul britanic a spus că îşi asumă întreaga responsabilitate și a prezentat din nou scuze, dar s-a declarat hotărât să rămână în funcţie pentru a se concentra pe probleme actuale: Inflația și războiul

Citește și: Vladimir Putin, teafăr după 5 tentative de asasinat. Acum e păzit de lunetiști

Cele 8 petreceri au fost însă îndeajuns pentru ca numeroși consilieri ai premierului să demisioneze pe fondul presiunilor politice apărute imediat după dezvăluirile de la începutul anului. 

 Liderul opoziţiei laburiste, Keir Starmer, e doar una dintre vocile care i-au cerut demisia actualului locatar din Downing Street 10. Acesta susține că doar prin plecarea lui Johnson din fruntea executivului s-ar putea restabili demnitatea funcției. 

Am avut și noi

Un comportament similar cu al premierului britanic a avut și fostul premier al României, Ludovic Orban. În plină stare de urgență, acesta i-a adunat pe câțiva miniștri și colegi de cabinet la o agapă udată cu alcool.

Citește și: De ce Klaus Iohannis nu a fost amendat pentru lipsa măștii sanitare la congresul PNL. Ce spune poliția

Cheful a avut loc la Palatul Victoria, în biroul premierului, iar în imagini membrii echipei guvernamentale sunt surprinși bând și fumând relaxați, fără respectarea distanțării sociale, fără a purta mască și fără a ține cont că legea interzice fumatul în instituții.

Internauții glumeți au modificat poza de la ziua lui Orban astfel încât să apară și lăutarii
Internauții glumeți au modificat poza de la ziua lui Orban astfel încât să apară și lăutarii

„Ziua mea a fost o circumstanţă specială, am relaxat rigorile”, explica la acea vreme premierul Orban, uitând că, în timp ce el relaxase samavolnic rigorile strict pentru cheful de ziua sa, românii nu aveau dreptul să iasă din case fără declarație.

De altfel, Ludovic Orban a fost surprins în repetate rânduri fumând cu jemanfișism în clădirea Guvernului, fără a fi preocupat de încălcarea legii sau de faptul că fumul îi deranja pe colegii din ședințele de guvern. 

Citește și: Orban, tiradă asupra lui Iohannis: "A luat-o razna complet", "Cred că nu-şi termină mandatul", "Se comportă ca un turist străin"

Deși i s-a solicitat demisia, precum Boris Johnson, Ludovic Orban nu a considerat că încălcarea legii chiar de către premierul țării e un motiv suficient pentru a părăsi funcția. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net