Britanicii stau în corturi ca să nu rateze funeraliile reginei: «Nu ne este frică să dormim pe stradă»

#Casa Regală a Marii Britanii

Fanii înfocaţi ai Casei Regale britanice au început să campeze în faţa Palatului Buckingham încă de când au aflat de moartea Reginei Elisabeta a II-a, pe 8 septembrie. Aceştia spun că vor să rămână acolo până la înmormântarea suveranei, adică până luni, 19 septembrie. Chiar dacă au de îndurat frig şi ploaie, susţin că nu se vor clinti de pe stradă, pentru că nu vor să rateze funeraliile şi întâlnirea cu noul lor rege, Charles al III-lea.

John Loughfrey e unul dintre cei mai dedicaţi supuşi ai Reginei Elisabeta a II-a. Foto: Profimedia
John Loughfrey e unul dintre cei mai dedicaţi supuşi ai Reginei Elisabeta a II-a. Foto: Profimedia

Supuşii dedicaţi ai Reginei Elisabeta a II-a campează toate cele 10 zile de doliu, în faţa Palatului Buckingham. Dorm în corturi, mănâncă ce au la ei şi nu se mişcă de lângă locul pe care şi l-au ales. John Loughrey (67 de ani), Maria Scott (51 de ani) şi Sky London (62 de ani) şi-au amplasat corturile lângă bulevardul londonez The Mall - unde plănuiesc să rămână până după înmormântarea Reginei.

Sute de oameni şi-au amplasat corturile în apropiere de Palatul Buckingham. Foto: Profimedia
Sute de oameni şi-au amplasat corturile în apropiere de Palatul Buckingham. Foto: Profimedia

Cei trei sunt printre cei mai devotaţi simpatizanţi ai Reginei Elisabeta a II-a – se odihnesc în saci de dormit, în corturi micuţe, la doar 100 de metri de Monumentul Victoria. De-a lungul vieţii, s-au întâlnit cu regina faţă în faţă de trei ori, au participat la toate evenimentele regale publice şi au început să facă economii pentru această „expediţie” în urmă cu mulţi ani. 

John Loughrey  spune că e pregătit  să stea 10 zile  pe stradă. Foto: profimedia
John Loughrey spune că e pregătit să stea 10 zile pe stradă. Foto: profimedia

„Campăm aici pentru cele zece zile - trebuie să fim prezenţi. Dormim în corturi pentru că vrem să vedem sicriul Reginei. Nu putem rata asta! Noi trei mergem împreună la toate aceste evenimente regale şi nu ne este frică să dormim pe stradă. Stăm la coadă pentru a-l vedea şi pe Rege”, au declarat ei pentru tabloidul britanic The Sun.

Au avut de îndurat multă ploaie,  dar nimeni nu a plecat acasă. Foto: Profimedia
Au avut de îndurat multă ploaie, dar nimeni nu a plecat acasă. Foto: Profimedia

Şi nu sunt singurii! Zeci de corturi au apărut în zonă încă din primele zile de doliu. Poliţia londoneză a declarat că se aşteaptă la un flux de 1 milion de oameni, în ziua înmormântării Reginei Elisabeta a II-a.

Sicriul regal,  pe străzile Londrei. Foto: Profimedia
Sicriul regal, pe străzile Londrei. Foto: Profimedia

Aproximativ un milion de oameni sunt așteptați la funeraliile reginei 

Sicriul Reginei Elisabeta a II-a a fost depus miercuri seară la Westminster Hall, acolo unde oamenii au la dispoziţie timp de patru zile pentru a veni să îi aducă un ultim omagiu suveranei care i-a servit 70 de ani.

Fiii reginei  au întâmpinat  sicriul pe  treptele  palatului. Foto: Profimedia
Fiii reginei au întâmpinat sicriul pe treptele palatului. Foto: Profimedia

Însă, aglomeraţia este mare şi cozile sunt kilometrice. Se aşteaptă mai bine de 35 de ore pentru a intra în sala unde este expus sicriul pe catafalc.

Prinții, însoțiți  de soțiile lor,  au venit la Palatul  Buckingham. Foto: Profimedia
Prinții, însoțiți de soțiile lor, au venit la Palatul Buckingham. Foto: Profimedia

Iar mulţi s-ar putea să nu apuce să îşi vadă pentru ultima oară regina. Dacă linia de aşteptare va deveni prea lungă, oamenii ar putea fi întorşi din drum.

Oficialii susţin că Westminster Hall are o capacitate de aproape 350.000 persoane. El e deschis 24 de ore pe zi începând de miercuri de la ora locală 17:00 (19:00 ora României), până luni dimineaţă, atunci când va avea loc înmormântarea de stat a Reginei Elisabeta a II-a.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Dar, având în vedere că în jur de un milion de oameni vor dori să îi aducă un omagiu regretatei suverane, până la 650.000 ar putea rata această ocazie- în timp ce alţii ar putea avea dificultăţi chiar să ajungă la Londra, având în vedere presiunea care va fi pusă pe reţelele de transport.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!       

image
image
image
image
image
image
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net