Ce efecte ar avea o armă nucleară tactică lansată de Rusia într-un oraș cu 4 milioane de locuitori

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

Vladimir Putin ar putea decide utilizarea armamentului nuclear tactic pentru a lovi mai dur Ucraina, avertizează Pentagonul şi CIA. O astfel de decizie ar provoca un număr uriaș de victime.

Pentagon și CIA sunt îngrijorate că Rusia ar putea folosi arma nucleară tactică
Pentagon și CIA sunt îngrijorate că Rusia ar putea folosi arma nucleară tactică

O armă nucleară tactică lansată de Rusia ar spulbera totul pe o rază de 2 km

Bomba de la Hiroshima a avut o putere de 15 kilotone. Dacă ne referim, însă, la o armă nucleară tactică, atunci vorbim despre o intensitate mult mai mică. Totuși, aceasta nu trebuie ignorată.

Bombele nucleare miniaturizate au o sub o kilotonă de TNT. Acestea au fost concepute pentru a fi folosite împotriva concentraţiilor de trupe, navelor, triajelor, aerodromurilor etc.

În momentul detonării, arma nucleară tactică poate distruge totul pe o rază de aproximativ doi kilometri. Într-un asfel de scenariu grotesc, clădirile ar fi spulberate în totalitate, iar 98% dintre oamenii aflaţi pe raza de doi km nu vor avea nicio șansă de supraviețuire.

O armă nucleară tactică ar provoca distrugeri uriașe în Europa. Câți oameni și-ar pierde viața într-un oraș cu 4 milioane de locuitori

Arma nucleară tactică distruge totul pe o rază de 2 km
Arma nucleară tactică distruge totul pe o rază de 2 km

Războiul ruso-ucrainean a adus multă îngrijorare în întreaga lume. Țările din Europa se află într-o stare de tensiune, simțind amenințarea care poate veni de la Kremlin. Pe măsură ce conflictul continuă, Pentagon și CIA au transmis că Rusia ar putea să recurgă la utilizarea armei nucleare tactice, iar acest lucru ar provoca un haos total pe bătrânul continent.

Citește și Civilii din Mariupol au fost însemnați de ruși. Zelenski: „În Herson și Zaporojia se construiesc centre de tortură”

După detonare, suflul deflagraţiei unei astfel de arme se resimte pe o rază cuprinsă între 2 şi 11 kilometri. Pe această rază, aproximativ 50% din populaţie ar muri, deoarece cantitatea de căldură degajată în urma detonării este atât de mare încât pielea poate arde instant.

Detonarea unei astfel de arme într-un oraş cu patru milioane de locuitori va face cel puţin 120.000 de victime, susțin experții militari. 

Câte arme nucleare tactice are Rusia

Statele Unite şi Rusia şi-au micşorat stocurile de muniţie nucleară tactică, după încheierea Războiului Rece. Totuși, armata rusă are în continuare în magazii până la 2.000 de astfel de dispozitive explozive, în timp ce americanii dețin doar 230, scrie Adevarul. Aceste bombe au fost folosite până acum doar în timpul exercițiilor, dar CIA nu exclude posibilitatea ca Rusia să le folosească în conflictul din Ucraina.

„Având în vedere potențiala disperare a președintelui Putin și a liderilor ruși, având în vedere eșecurile cu care s-au confruntat până acum pe plan militar, nimeni nu poate trata cu superficialitate amenințarea reprezentată de o eventuală recurgere la arme nucleare tactice sau la arme nucleare cu randament scăzut”, a declarat recent șeful CIA, William Burns.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

image
image
image
image
image
image
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net