Cea mai lungă rută feroviară din lume. Parcurge un traseu cu peisaje de vis de peste 9000 de kilometri, 8 fusuri orare, iar călătoria durează aproximativ 7 zile

Pentru nenumărați oameni de-a lungul globului, o călătorie cu trenul nu este doar o necesitate practică, dar și o oportunitate perfectă de relaxare. Iar pentru astfel de persoane, o rută anume poate fi o experiență de vis! Pentru a ajunge la destinație, acest tren are nevoie de 7 zile și va traversa nu mai puțin de 8 fusuri orare!

Calea ferată transsiberiană s-a deschis în 1904
Calea ferată transsiberiană s-a deschis în 1904

O călătorie cu trenul poate fi o experiență extrem de relaxantă, pe care nenumărați oameni de-a lungul lumii o adoră. Încă de la primele trenuri s-a încercat construirea unor modele cât mai confortabile și mai plăcute din punct de vedere estetic, iar de aceeași atenție s-au bucurat și gările.

Dar, dacă vrem o experiență unică, atunci nu avem cum să ratăm calea ferată transsiberiană, lungă de aproximativ 9,288 de kilometri! De-a lungul acesteia vom traversa două continente, vom trece prin opt fusuri orare, vom putea admira peisaje incredibile, iar, nu în ultimul rând, vom petrece o săptămână întreagă în tren!

Călători pot vedea lacul Baikal

Trenul călătorește de-a lungul Siberiei
Trenul călătorește de-a lungul Siberiei

Ruta principală începe din Moscova, iar de acolo pornește spre est, trecând prin orașele principale ale zonei. Poate că unul dintre cele mai fascinante dintre acestea este Yekaterinburg, situat în Munții Urali. Acest oraș marchează granița dintre cele două continente, iar odată ce trenul va pleca din Yekaterinburg, vom fi, oficial, în Asia.

De aici, trenul parcurse câmpia nesfârșită a Siberiei, la un moment dat trecând și pe lângă malul sudic al lacului Baikal. Acest lac face parte și din Patrimoniul mondial UNESCO.

Trenul trece prin 8 fusuri orare

Mai multe companii feroviare operează trenuri ce călătoresc pe această rută, iar înainte de începerea conflictului dintre Rusia și Ucraina, nenumărați turiști din întreaga lume mergeau la Moscova, pentru a călători pe calea transsiberiană.

Iar trenurile oferă turiștilor, cât și călătorilor obișnuiți, nenumărate opțiuni. Se pot cumpăra bilete pentru mai multe clase, care încep de la vagoane cușetă obișnuite, până la unele de lux, care, practic, sunt apartamente pe roți, ce au chiar și băi private.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Charlene și Albert de Monaco GettyImages 2162706103 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
saguna jpg
reumatism jpg
bani euro pixabay jpg
mihaela bilic instagram jpg
brad craciun jpg
dan marin roveolutie webp
spitalul stomatologic jpeg 2 jpeg
Lucrări la Palatul de Justiție din Deva. Secolul al XIX-lea, Foto: arhiva personală dr. Lucian Ștefan
image
actualitate.net
image
actualitate.net