Cel mai rapid avion de linie din lume va traversa Oceanul Atlantic în doar trei ore!

Ultima actualizare:

Pasagerii ar putea zbura peste Oceanul Atlantic cu o viteza nemaiîntâlnită, grație unei noi companii aeriene. Boom Supersonic a dezvăluit recent, la  Farnborough International Airshow, modelul aeronavei sale Overture, supranumită „copilul Concorde”.

avion overture compania boom supersonic jpg

Avionul are patru motoare, un fuselaj nou și mai puține locuri pentru pasageri decât aeronavele tradiționale. În plus, Boom Supersonic susține că Overture va putea zbura de la New York la Londra în doar 3,5 ore – mai repede decât oricând.

La fel de interesant: Imagini incredibile din interiorul celui mai luxos avion Concorde

„Aviația nu a cunoscut un salt atât de mare de zeci de ani. Design-ul Overture este revoluționar și va schimba fundamental modul în care percepem distanța”, a declarat fondatorul și CEO-ul Boom, Blake Scholl, într-un comunicat.

Overture, singura aeronavă mai rapidă decât Concorde

Design-ul aeronavei este, într-adevăr, unic. A fost dezvoltat pentru a avea zero emisii de carbon, zburând cu ajutorul unui combustibil 100% sustenabil pentru aviație. De altfel, remarcăm faptul că Overture nu este prevăzut doar ca avion de linie, căci compania a menționat o colaborare cu Northrop Grumman, în cadrul căreia și-a propus să dezvolte avioane militare.

S-ar putea să te intereseze și: De la Londra la New York în 11 minute! Nu, nu e vorba despre Concorde

Acest parteneriat ar putea „oferi SUA și aliaților noștri capacitatea de a avea (n.red. – aeronave de) mare viteză, acolo și atunci când este mare nevoie”. Deși nu a fost anunțată o data exactă pentru momentul în care aeronava va intra în producție, compania a început să facă primii pași în această direcție.

Astfel, Boom Supersonic va începe prin a construi scheletul „păsării de fier”, care va fi folosit apoi pentru a testa componentele și sistemele de zbor.

„Până în acest moment, compania a construit doar un model de prezentare, la o treime din scala reală, denumit XB-1. Se așteaptă ca testele de zbor să aibă loc pe parcursul acestui an”, transmite Victor Tangermann. Testeele și simulările se vor desfășura la sediul Boom Supersonic din Centennial, Colorado.

Un zbor din Londra până în Newark, New Jersey, la bordul noii aeronave ar dura doar 3 ore și jumătate, în comparație cu 7 ore, cât durează zborul la bordul unui avion normal. Recordul pentru cel mai rapid zbor cu o companie de linie este de 2 ore, 52 de minute și 59 de secunde și a fost stabilit de Concorde, în anul 1996. În acest sens, specialiștii transmit că Overture este „copilul Concorde”.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

image
image
image
image
image
image
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
image
actualitate.net
image
actualitate.net