Cernobîlul, după 30 de ani de la catastrofă. Imagini înfiorătoare
În urmă cu 30 de ani, la Cernobîl, în Ucraina, a avut loc cea mai mare catastrofă nucleară din istorie. În ciuda faptului că se cunoaște numărul celor uciși în momentul exploziei reactorului nuclear, există încă destule controverse cu privire la numărul celor afectați de radiații.
Pe 26 aprilie 1986, într-o zi de sâmbătă, în jurul orei 06:10, cel de-al patrulea reactor al centralei atomice de la Cernobîl a explodat. Potrivit Mirror.co.uk, dezastrul nuclear a cauzat pe moment moartea a 31 de oameni. Orașul Pripiat, din apropierea centralei, care fusese construit de către Lenin pentru muncitorii și familiile acestora, a fost evacuat din cauza efectelor letale ale radiațiilor. Chiar și așa, se presupune că din cauza expunerii la radiații și-au mai pierdut viața alte sute de persoane. Experții estimează că, în jur de 950.000 de oameni au murit din cauza cancerului provocat de contaminarea hranei, a apei și a aerului din regiune.
Următoarele imagini reprezintă orașul Pripiat, la 30 de ani de la tragedie, care a rămas pustiu și distrus de efectele catastrofei și ale timpului.