Compozitorul Eugen Doga a fost condus astăzi pe ultimul drum de admiratori și artiști. Paula Seling: „Unul dintre cele mai mari și cele de preț daruri ale vieții”
Compozitorul Eugen Doga a fost înmormântat astăzi, joi, 5 iunie. Maestrul a fost condus pe ultimul drum la Cimitirul Central din Chișinău, unde numeroși admiratori au venit să-i aducă un ultim omagiu.

Pe 3 iunie, marele compozitor moldovean Eugen Doga s-a stins din viață la vârsta de 88 de ani, iar vestea a îndoliat întreaga țară. În semn de omagiu, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a decretat 5 iunie ca zi de doliu național.
Eugen Doga a fost condus pe ultimul drum
Astăzi, 5 iunie, maestrul Eugen Doga a fost condus pe ultimul drum. Slujba religioasă a avut loc la Biserica „Sfânta Teodora de la Sihla” din Chișinău, unde a fost depus trupul neînsuflețit al compozitorului, anunță Adevărul.ro. La ora 10:00, sicriul a fost dus la Palatul Național „Nicolae Sulac”, unde a avut loc ceremonia oficială de comemorare, iar în jurul orei 13:00, cortegiul funerar s-a deplasat către Cimitirul Central.
Paula Seling a participat la înmormântare
Admiratori, oficiali, dar și artiști i-au adus celebrului compozitor un ultim omagiu. Printre cei prezenți s-a numărat și artista Paula Seling, care a colaborat cu Eugen Doga mai bine de un deceniu. Îndurerată, aceasta a transmis un mesaj emoționant:
,,Maestre, dumneavoastră, ați fost un arc între lumi, între sunet și tăcere, între clipe și veșnicie. Din notele pe care le-ați așternut, vor înflori în veci, visuri ce nu cunosc granițe, vor respira iubiri ce îmblânzesc timpul.
Pentru mine muzica maestrului Eugen Doga a însemnat mereu unul dintre cele mai mari și cele de preț daruri ale vieții pentru că dincolo de frumusețea armoniilor, de tehnica creațiilor sale, am simțit acea lumină, acea iubire, acea puritate rar întâlnită. Cu fiecare moment în care am avut onoarea să-i cânt creațiile, am făcut o reverență în fața geniului său”, a afirmat interpreta, conform sursei menționate.
Eugen Doga s-a născut în data de 1 martie 1937 în satul Mocra din Stânga Nistrului. De-a lungul unei carierei, maestrul a lăsat o moștenire muzicală impresionantă. Regretatul artist a scris muzică la peste 200 de filme, iar printre cele mai cunoscute creații ale sale se numără coloanele sonore ale peliculelor: „Nunta la palat”, „Singur în fața dragostei”, „Zece ierni pe o vară” și, desigur, celebrul vals din filmul „Gingașa și tandra mea fiară”.