Convoiul de blindate rusești de peste 60 de kilometri ajunge la granițele Ucrainei

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

Convoiul de blindate rusești este din ce în ce mai mare, iar la acest moment se întinde pe o lungime de 64 de kilometri. Trupele lui Vladimir Putin se îndreaptă către capitala Kiev. Există informații despre bombardarea unei maternități din Buzova, periferia Kievului, și a unui centru de reabilitare pentru veterani.

Convoiul de blindate rusești de peste 60 de kilometri ajunge la granițele Ucrainei
Convoiul de blindate rusești de peste 60 de kilometri ajunge la granițele Ucrainei

Un convoi de tancuri și vehicule blindate rusești cu lungimea de 64 de kilometri înaintează în prezent spre Kiev, plecând din Belarus în nord.

Convoiul a părăsit sudul Belarusului uni și inițial a avut 27 de kilometri lungime, dar estimarea a fost revizuită și extinsă.

Imaginile din satelit arată amploarea desfășurării, cu vehicule militare întinzându-se spre granița cu Belarus.

Casa Albă a anunțat luni seară că monitorizează convoiul, îngrijorată de creșterea violenței și a uciderilor fără discriminare din ultimele zile.

La primele ore ale zilei de marți, au apărut rapoarte despre bombardarea unei maternități la Buzova, la periferia Kievului, și a unui centru de dezintoxicare pentru veterani din Borodyanka, la 40 de mile în afara orașului.

Un convoi militar rusesc care călătorește spre capitala ucraineană Kiev a crescut de la 17 mile lungime mai devreme la 40 mile, a declarat o companie de satelit, după cum oficialii americani au avertizat că orașul ar putea fi scena unui asediu și a unui război urban urât.

Imaginile din satelit arată desfășurari suplimentare de forțe terestre și unități de elicoptere de atac la sol în sudul Belarusului, la mai puțin de 10 kilometri de granița cu Ucraina.

Convoiul de blindate al armatelor lui Putin se întinde de la baza aeriană Antonov, la 15 kilometri nord de centrul orașului Kiev.

Kiev ar putea fi ținta unui al doilea atac extrem de sângeros

Potrivit oficialilor serviciilor de informații americane, în Kiev s-ar putea dezlănțui un al doilea val copleșitor de atacuri. De asemenea, este posibil ca trupele rusești să asedieze Kievul, iar Capitala să devină scena unor lupte extrem de sângeroase

Linia de vehicule bkindate care se îndreaptă la acest moment spre Kiev este atât de extinsă încât nu a fost surprinsă în întregime în imaginile din satelit.

Nu este clar dacă toate vehiculele din convoi se îndreaptă către același punct al graniței cu Kiev, sau dacă forțele militare se vor despărți și vor încercui Capitala.

Serviciile de informații americane consideră că aproximativ 75% din forțele ruse poziționate la granițele cu Ucraina se află acum în interiorul țării.

Luni, Dmitri Zhivitsky, șeful Administrației Militare Sumi din estul țării, a declarat că 70 de soldați ucraineni au fost confirmați morți după atacul de duminică al artileriei ruse.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News,Facebook și Instagram! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net