Cum a trăit un român infernul din Marsilia: „Ferească Dumnezeu, jumătate din oraş poate să cadă"

Patru persoane au fost salvate de sub dărâmături, iar alte patru sunt căutate în continuare, după ce două clădiri din Marsilia s-au prăbușit din cauza unei explozii. Potrivit autorităților, o familie de români ar fi fost evacuată din zona de risc.

S-au înregistrat patru morţi după ce două clădiri s-au prăbuşit Foto: Profimedia Images
S-au înregistrat patru morţi după ce două clădiri s-au prăbuşit Foto: Profimedia Images

Oamenii sunt îngroziți: ,,Am așteptat să ne ia pompierii"

Operaţiunea de căutare a celor dispăruţi după dezastrul de pe strada Tivoli ar putea dura mai multe zile. Din muntele de moloz se ridică praf şi fum. Abia ce sting pompierii un incediu, că izbucneşte altul, în altă parte, potrivit Observatornews.ro. Spre miezul nopţii, s-au găsit două trupuri, la interval de 20 de minute. Au fost scoase de sub dărâmături după mai mult de două ore, pentru că a fost o operaţiune extrem de dificilă.

Oamenii sunt îngroziţi de cele întâmplate. ,,Eu eram la etajul al patrulea, cu soţia şi cei doi copii. Soţia s-a dus la copii, iar eu, când am vrut să cobor, am văzut că se prăbuşise planul dintre mine şi etajul al treilea. Am aşteptat pe terasă să vină să ne ia pompierii, cu scara mare", mărturiseşte una dintre persoanele evacuate pentru Observatornews.ro.

Oamenii cred că pericolul nu a trecut

Un român care stă în apropierea clădirilor prăbuşite spune că pericolul nu a trecut. ,,Oraşul fiind foarte vechi, clădirile sunt foarte vechi aici, în jur de 150-200 de ani au majoritatea. Sincer, ferească Dumnezeu de un cutremur mai mare de 5 pe scara Richter, pentru că jumătate din oraş poate să cadă. Sincer, Centrul Vechi al capitalei noastre e chiar perfect", a declarat un român stabilit în Marsilia.

Operațiunea de salvare nu se oprește

Operaţiunea de salvare va continua şi în zilele următoare. Pompierii evită să folosească prea multă apă la stingerea incendiilor, pentru a lăsa o şansă celor care s-ar mai putea afla sub dărâmături.

,,Nu avem roboţi la sol, dar folosim drone ca sa analizăm zona. Iar apoi, la nivel tehnic, cele mai folositoare lucruri sunt experienţa, cunoştinţele şi antrenamentul salvatorilor şi al câinilor", spune șeful operațiunii de salvare amiralul Lionel Mathieu.

Clădirile prăbuşite sâmbătă spre duminică noaptea se află într-o zonă cu clădiri vechi şi de 150-200 de ani. ONG-urile estimează că 40.000 de oameni din Marsilia locuiesc în clădiri periculoase. Opt oameni au murit în 2018, după ce două case s-au prăbuşit în alt cartier.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net