Cum arată prima monedă de o liră sterlină cu chipul regelui Charles. Câți bani vor intra în circulație

#Casa Regală a Marii Britanii

Prima monedă de 1 liră sterlină pe care este inscripționat chipul regelui Charles al III-lea a început deja să circule pe întreg teritoriul britanic. Cetățenii vor avea acces la acestea începând din această săptămână, iar milioane de exemplare vor ajunge în casele de marcat din spațiile comerciale.

Moneda de o liră cu chipul regelui Charles al III-lea va fi pusă în circulație
Moneda de o liră cu chipul regelui Charles al III-lea va fi pusă în circulație

3 milioane de noi exemplare de 1 liră sterlină vor fi puse în circulație

Sunt 3 milioane de exemplare cu noul design care vor ajunge atât pe mâna cetățenilor, cât și în casele de marcat de pe teritoriul Marii Britanii. Începând din această săptămână, monedele de 1 liră sterlină cu chipul regelui Charles al III-lea vor fi trimise prin intermediul oficiilor poștale și al băncilor din Regatul Unit, după cum informează Agerpres.

Pe moneda de o liră sterlină regăsim două albine pe revers, ceea ce simbolizează pasiunea regelui Charles al III-lea pentru natură și ecologie. Pe avers, regăsim efigia oficială a acestuia. Rebecca Morgan, directoarea pentru monede de la The Royal Mint a anunțat recent că monedele au fost puse deja în circulație.

„Royal Mint a fabricat monedele puse în circulaţie pentru fiecare dintre monarhii Marii Britanii începând cu Alfred cel Mare şi este o onoare să anunţăm că moneda de 1 liră sterlină cu regele Charles este acum în circulaţie”, informează Rebecca Morgan, directoare pentru monede comemorative în cadrul The Royal Mint.

„Va stârni entuziasmul colecționarilor”

Tot ea spune că designul monedelor va stârni entuziasm în rândul oamenilor și colecționarilor.

„Ştim că va stârni entuziasmul colecţionarilor şi al publicului, care se vor grăbi să-şi procure acest fragment de istorie. Sperăm ca designul tuturor monedelor să stârnească conversaţii importante referitoare la conservarea acestor specii important”, a adăugat aceasta.

Monedele de 1 liră sterlină sunt în număr de 2,975 milioane și vor fi transmise prin bănci și oficii poștale, urmând să circule împreună cu cele care au efigia regretatei regine Elisabeta a II-a, care vor fi treptat retrase din circulație, pe măsură ce devin uzate sau deteriorate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Autorul atacului de la Palatul Parlamentului  Imagine amator jpg
2014 Nysa, stare miasto 03 JPG
gunoi freepik jpg
oase jpg
nucsoara istock jpg
complice crime constanta jpg
swan 200461 1280 jpg
femeie cu caine langa calorifer 2251084105 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net