De ce își sărbătorește Regele Charles ziua de naștere de două ori pe an. Anul acesta vor exista modificări din cauza stării de sănătate a monarhului

#Casa Regală a Marii Britanii

Puțini sunt cei care știu că Regele Charles este singura persoană din lume cu două zile de naștere pe an, conform unei tradiții vechi de secole. Anul acesta, însă, există anumite schimbări din cauza sănătății precare a monarhului.

Regele Charles, singura persoană din lume cu două zile de naștere pe an / foto: GettyImages
Regele Charles, singura persoană din lume cu două zile de naștere pe an / foto: GettyImages

Pe 14 noiembrie se împlinesc 75 de ani de la nașterea Regelui Charles al III-lea. Însă, monarhul își poate sărbători ziua de naștere de două ori pe an. Cum pe vremea Casei Regale a României, suveranii își serbau ziua de naștere la data oficială, precum și pe 10 Mai, când se serba Ziua Regalității, sau Ziua Regelui, la fel este și în cazul Familiei Regale din Marea Britanie.

De ce își sărbătorește Regele Charles ziua de naștere de două ori pe an

În acest an, parada de ziua de naștere a Regelui Charles are loc sâmbătă, 15 iunie, și va cuprinde o demonstrație spectaculoasă prin centrul Londrei. În urmă cu sute de ani, Trooping the Colour era o paradă militară, în cadrul căreia grupuri mari de soldați ieșeau în stradă pentru a onora munca pe care o făceau, apărând și având grijă de bunăstarea țării.

Ulterior, evenimentul anual a fost asociat pentru prima dată cu ziua de naștere a Regelui George al II-lea, astfel, din secolul al XVIII-lea, a luat naștere tradiția festivităților duble pentru ziua de naștere a regilor și reginelor Marii Britanii.

Monarhii au preferat să își amâne petrecerile fastuoase pentru sezonul de vară, având un motiv bine întemeiat: evitarea ploii care ar putea strica parada. Prin urmare, Regele Charles este sărbătorit atât pe 15 iunie, când va avea loc anul acesta parada Trooping the Colour, cât și pe 14 noiembrie, ziua reală de naștere.

Cu toate acestea, din cauza sănătății precare a monarhului și prințesei Kate Middleton există anumite schimbări. Regele Charles nu va mai călări un cal, așa cum se obișnuiește, ci va opta pentru o trăsură, pentru a fi mai sigur și mai confortabil, în care va fi însoțit de Regina Camilla. Prințesa de Wales va absenta de la eveniment și va rămâne departe de ochii publicului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net