Cum fură româncele din buzunarele turiștilor din Spania. Ce metodă au folosit două femei: „Victimele nici nu îşi dau seama ce li se întâmplă”

Ultima actualizare:

Un filmuleț ce prezintă două femei din România care jefuiesc turiști a făcut înconjurul Spaniei, dăunând imaginii pe care toți cetățenii de bună credință ai țării noastre încearcă să o clădească, în locurile în care trăiesc. Din păcate, astfel de cazuri pun într-o lumină proastă țara noastră, iar ghizii turistici din Spania vin cu mai multe detalii despre cazurile de acolo.

Poliția din Spania deja a lansat campanii de avertizare
Poliția din Spania deja a lansat campanii de avertizare

În ciuda eforturilor admirabile ale românilor care trăiesc dincolo de hotare de a deveni cetățeni de bază și membrii respectabili ai comunităților lor, mai mereu apare câte un asemenea caz care ne pune țara într-o lumină proastă. Mai precis, potrivit informațiilor oferite de către observator.ro, este vorba despre două femei care au fost filmate în Spania în timp ce jefuiau turiști. Totul s-a petrecut în Piața Spania din Sevilla, cel mai important și aglomerat punct turistic din oraș, iar, de asemenea, și locul în care cele două românce au decis să încalce legea.

În ce privește modul în care au făcut-o, ele se prefact că sunt turiste, iar în momentul în care victima pe care o aleg se întoarce cu spatele, ele bagă repede mâna în buzunare, furând tot ce găsesc. Totul se petrece în doar câteva clipe, iar înconjurat de o asemenea mulțime și oricum mai atent la obiectivele turistice, victima nici nu realizează ce se întâmplă. Cele două au fost surprinse pe cameră de un ghid turistic, tot român!

Ce spun ghizii turistici despre acest fenomen

Potrivit sursei citate, hoții își schimbă des modul de operare. Una dintre tacticile pe care le pot folosi este ca atunci când observă un turist care nu este atent, îi taie geanta pe care o are în spate, furându-i întreg conținutul! Iar atunci când hoții sunt depistați, mută repede obiectele furate la altă persoană, pentru a da impresia că sunt nevinovați.

„Modul lor de operare este diferit în fiecare an. Îl schimbă. În timp ce aceştia (turiştii – n.r.) îşi fac poze sau vorbesc sau îi ţin pur şi simplu ei ocupaţi cu întrebări de genul o anumită adresă, de unde sunt sau aşa mai departe, profită şi le taie genţile şi le fură obiectele din geantă. (…) În momentul în care fură şi sunt prinşi, automat în câteva secunde pasează obiectul altor persoane.

Dacă sunt sume destul de mari, le împart în diferite părţi. În Sevilla, în general au fost români, poţi să mergi pe stradă şi îi auzi la fiecare pas. În general de etnie rromă. Care fură sau încearcă să le ceară bani turiştilor. Şi chiar nu îi lasă în pace. Insistă, merg după ei”, a explicat  Lazlo Demeter, un român din Sevilla, pentru antena3.   

Poliția din Spania a lansat deja campanii de atenționare a turiștilor, avertizând asupra pericolului. Ghidul român care le-a surprins pe cele două chiar colaborează cu poliția locală, de fiecare dată când aceasta are nevoie de ajutor pentru traducere între cele 2 limbi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lucian mandruta jpg
image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net