Hoţii români îşi luau „mini-vacanţe pentru furturi”. Până unde a ajuns inventivitatea infractorilor

Inventivitatea infractorilor români nu are limite. Mai nou ei se bazează pe rapiditate, fură la pont în ţările UE, dar baza o au în România, de unde vin şi pleacă de fiecare dată. Poliţiştii din Franţa şi Belgia au descoperit mai multe astfel de grupări care organizau minivacanţe pentru furturi.

Hoţii acţionau  numai la pont  şi părăseau ţara  a doua zi. foto: Shutterstock
Hoţii acţionau numai la pont şi părăseau ţara a doua zi. foto: Shutterstock

Cinci români sunt cercetaţi de poliţiştii francezi pentru furt în bandă şi asociere infracţională după ce au dat mai multe lovituri în diferite localităţi, având drept sediu oraşul Montluçon. Gruparea a participat la 11 furturi, în mai multe regiuni. Hoţii stăteau în România şi aveau complici care umblau prin Franţa şi alegeau loviturile, studiau locurile şi pregăteau totul astfel încât executanţii să vină la pont, să acţioneze fulgerător şi apoi să plece acasă.

Veneau vinerea şi plecau lunea 

Suspecţii au vârstele între 24 şi 53 de ani şi au fost arestaţi la 16 martie, într-un hotel. Suspecţii veneau din România, direct la hotel, în aşa numite „city-break-uri de hoţie”, dădeau loviturile la pont, stăteau maximum trei zile, apoi plecau cu prada de sute de mii de euro înapoi în ţară. Cei cinci au fost plasaţi în arest preventiv, fiind inculpaţi pentru furt în grup organizat şi asociere infracţională.

Anchetatorii speră să verifice metodele de operare cu alte spargeri din alte locuri din Franţa, pentru că modul de operare e nou. „Bărbaţii au venit direct din România pentru a efectua raiduri de 48-72 de ore pe teritoriul nostru înainte de a pleca”, a comentat procurorul general din Montluçon, Loïc Eyrignac, citat de stiridiaspora.ro.  Alţi români, acelaşi mod de operare în Belgia. În localitatea Hasselt, au fost descoperite două grupări care acţionau după acest scenariu de mulţi ani.

Prima era formată din trei hoţi care au fost condamnaţi la câte 24 de luni de închisoare după ce au fost prinşi după ultima lovitură, furtul unui ceas exclusivist de 23.500 de euro, în 2020. Piesa de mare valoare nu a fost găsită până în prezent. Cealaltă bandă era formată din patru membri care au primit pedepse între 18 şi 24 de luni de închisoare pentru spargeri în farmacii şi magazine. Liderul grupării, un român de 32 de ani, a fost condamnat la doi ani de închisoare şi la o amendă de 1.200 de euro. Ceilalţi trei membri au primit câte 18 luni de închisoare şi o amendă de 800 de euro.

image
image
image
image
image
image
ambuteiaj   masini viniet apentru bucuresti jpeg
grecia pixabay jpg
Cutremur in Turcia FOTO Profimedia jpg
Israel atacă Iranul FOTO IRGC via CNN jpg
mihaela bilic instagram jpg
436310903 6801597473275047 2085105743623441656 n jpg
ceapa verde adobesotck jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net