Cronica neagră a românilor din diaspora. Evenimente șocante în Germania, Spania și Italia

Ultima actualizare:

Un nou sfârșit de săptămână în care românii au dat de furcă forțelor de ordine din țările Uniunii Europene. De la un scandal la o nuntă de antivacciniști în Germania, la arestarea celei mai căutate românce din Spania, de la evadări la fapte violente care au șocat Italia, românii certați cu legea au fost dați exemple negative de presa străină 

Polițiștii germani au anulat nunta românilor antivacciniști. Foto: captură digi24.ro
Polițiștii germani au anulat nunta românilor antivacciniști. Foto: captură digi24.ro

Nuntă de antivacciniști români din Germania, oprită de Poliție

Pe 16 ianuarie, sute de români s-au adunat la o nuntă în Germania, într-un centru de evenimente din localitatea Veddel. Cum românii și-au parcat mașinile peste tot și nu au respectat nicio regulă, localnicii I-au reclamat la poliție după cum scriu jurnaliștii de la stiridiaspora.ro

Două echipaje de polițiști au fost trimise la fața locului și au descoperit că majoritatea celor 300 de invitați nu erau vaccinați, iar petrecerea nu respecta nicio regulă sanitară. Familiile celor doi miri au declarat că nu cred în virus și vor să fie lăsate să-și țină petrecerea după propriile reguli. 

Cum muzica era foarte tare iar centrul de evenimente nu avea aprobare pentru petrecere, polițiștii au decis anularea nunții. În trecut, localul a mai fost sancționat din cauza deficiențelor masive de siguranță împotriva incendiilor și a altor încălcări ale ordonanței privind ospitalitatea. 

O româncă, cel mai căutat infractor din Spania

Poliția Națională a arestat o femeie de 33 de ani, de naționalitate română, considerată cea mai căutată infractoare din Peninsula Iberică. Suspecta făcea obiectul a opt mandate arestare emise de instanțe din mai multe zone din Spania.  

Femeia arestată era căutată de organele judiciare din întreaga Spanie, mai exact din orașele Marbella, Santander, Teruel, Alcoy, Torrevieja și Benidorm pentru cazuri legate de infracțiuni împotriva proprietății în 2017, 2019, 2020 și 2021.  

Fugara se sustrăgea justiției de ani de zile și folosea până la trei identități diferite pentru a se ascunde. Potrivit autorităților citate, deși are doar 33 de ani, românca a fost arestată de 20 de ori. 

În cele din urmă, aceasta a fost localizată de polițiștii care fac parte din Grupul de crimă organizată al Brigăzii de poliție judiciară din Alicante, fiind arestată și pusă la dispoziția Tribunalului de instrucție din localitate 

Românul Florin Mocan, a evadat dintr-o închisoare italiană. Foto: captură observatornews.ro
Românul Florin Mocan, a evadat dintr-o închisoare italiană. Foto: captură observatornews.ro

Român evadat, căutat în toată Italia 

Cea mai mare comunitate de români din diaspora se află în Italia și asta se vede și în numărul faptelor ilegale. Un român este căutat pentru o evadare spectaculoasă din închisoare, altul a fost arestat în week-end pentru fapte deosebit de violente iar alți doi pentru furturi.        

Cel mai mediatizat caz al unui infractor român este cel al lui Florin Mocan, în vârstă de 23 de ani care a evadat cu un marocan, în vârstă de 40 de ani din închisoarea Bellizzi de lângă Napoli relatează jurnaliștii de la stiridiaspora.ro

Cei doi au fugit în noaptea de 10 spre 11 ianuarie din închisoarea Bellizzi Irpino, din provincia Avellino și există informații că cei doi suspecți ar fi părăsit deja Italia. Investigațiile au început în noaptea de 10 spre 11 ianuarie, atunci când românul, arestat preventiv pentru omor, a evadat. 

Românul a săpat o gaură în peretele penitenciarului, apoi a coborât pe o frânghie improvizată din cearceafuri înnodate. Împreună cu el au mai evadat un marocan şi un albanez, iar ultimul a fost prins repede de gardieni. În celulă se mai afla un deţinut, care a refuzat să evadeze împreună cu ei. 

Românul şi marocanul s-au făcut nevăzuţi cu ajutorul unei maşini, care îi aştepta în faţa închisorii, şi pe care au abandonat-o ulterior, pentru a-şi pierde urma. De cinci zile, cei doi sunt de negăsit. 

Români deghizați în muncitori la drumuri, hoți în Italia 

Doi români în vârstă de 20 de ani au fost arestați în localitatea Cissano din Verona, fiind acuzați că s-au deghizat în lucrători angajați la reparația drumurilor și au furat materiale feroase de la mai multe companii.  

Cei doi tineri, fără un domiciliu stabil, i-au surprins pe carabinierii din Alassio prin ingeniozitatea de care au dat dovadă: aceștia se deghizau în muncitori care lucrează la reparația drumurilor și furau materiale feroase din curtea firmelor. Bunurile erau ulterior vândute în Franța. 

Cei doi hoți au fost văzuți de mai multe ori într-o dubă înmatriculată în Franța și purtând echipament complet de drumari. Suspecții au fost prinși după o încercare eșuată de furt. Când au intervenit la fața locului, oamenii legii i-au găsit pe cei doi români în curtea firmei respective în timp ce erau gata să fugă cu prada 

Un român considerat foarte violent, arestat în Italia

Polițiștii italieni din localitatea Ventimiglia l-au reținut pe un român de 27 de ani, pentru că și-a bătut atât de rău iubita de 30 de ani încât aceasta a fost inclusă în ”cod roșu” de agresiune, maximum în această țară. Victima, o italiancă în vârstă de 30 de ani, a depus plângere împotriva românului pentru agresiune, violare de domiciliu, violență sexuală, hărțuire, persecuție și amenințări repetate cu fapte de agresiune.  

Suspectul a fost depistat în imediata vecinătate a locului de muncă al femeii, unde stătea la pândă așteptând-o să iasă de la serviciu pentru a o agresa. Atunci când a fost descoperit, românul s-a opus arestării și s-a luat la bătaie cu polițiștii care au reușit în cele din urmă să îl încătușeze. 

”Românul a menținut un comportament violent și agresiv și la secția de poliție, încercând în mod repetat să se automutileze și amenințându-i cu moartea pe ofițerii poliției de stat. După-amiază, în executarea ordinului judecătoresc, bărbatul a fost asociat la închisoarea Sanremo”, au declarat autoritățile pentru sursa citată. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
1 florin piersic png png
image
image
image
image
image
image
stema Romaniei  jpeg
index logo webp
vitamine esentiale pentru mamele care alapteaza jpg
rosii  jpg
geto daci jpg
semnare jpg
jais flight shutterstock jpg
Biserica Greaca Braila  jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net