Cele mai bizare teorii despre Vladimir Putin! Cum și-a consolidat imaginea

Teoriile, miturile și zvonurile au jucat un rol cheie în transformarea liderilor ruși în figuri controversate. 

Vladimir Putin continuă să fie sursă de controverse și mituri Sursă foto: Gettyimages
Vladimir Putin continuă să fie sursă de controverse și mituri Sursă foto: Gettyimages

În timp ce multe dintre aceste teorii sunt doar rezultatul imaginiației oamenilor, cele care par mai credibile, sunt adesea folosite de stat pentru a-și promova agenda și pentru a obține sprijinul public pentru acțiunile sale.

Președintele rus Vladimir Putin, în timpul mandatelor sale care însumează 22 de ani, a devenit unul dintre cei mai mari lideri mondiali. Dar, mai important, el este văzut de mulți dintre ruși ca un lider care a transformat Rusia și i-a readus gloria și faima pe care o avea în perioada celui de-al Doliea Război Mondial. 

Citește și: Cum poate fi învins Putin? Scenariul care ar pune capăt ostilităților din Ucraina

Vladimir Putin și-a construit o imagine de temut 

Vladimir Putin a lucrat foarte mult la imaginea pe care o transmite populației și a dorit să transmită ideea că este capabil de absolut orice și priceput la toate. În acest sens, el a condus vehicule militare, a jucat hochei, s-a scunfundat în apă aflată la temperaturi foarte mici și a practicat taekwondo.

Fotografiile care îl înfățișează pe Putin călare pe un urs au devenit virale pe rețelele de socializare cu câțiva ani în urmă.

image

După invadarea Ucrainei de către Rusia, aceste imagini editate sunt din nou distribuite pe scară largă, pe teritoriul Rusiei și contribuie la menținerea propogandei. Poza originală, în care președintele Rusiei era călare pe un cal, a fost făcută în 2009.

image

Vladimir Putin folosește o dublură? 

La un moment dat s-a vehiculat faptul că Vladimir Putin folosește o dublură în cadrul unora dintre întâlnirile sale, din motive care țin de securitate.

Liderul de la Kremlin a dezmințit afirmațiile, deși recuoaște că i s-a propus ca o persoană care seamănă bine cu el să fie trimisă în locul său la anumite evenimente din scena politică. 

Vezi și: Vladimir Putin, din ce în ce mai bolnav? 

„Am refuzat să apelez la dubluri. Am primit această propunere într-una din cele mai dificile perioade, în timpul luptei împotriva terorismului", a spus Puțin, adăugând că se referă la începutul anilor 2000.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

FotoJet (2) jpg
cub dana nălbaru png
FotoJet (6) jpg
FotoJet (1) jpg
Prima ninsoare din iarna 2022-2023 în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FotoJet (7) jpg
captura Raja Drone ID Youtube (3) jpg
cub cub cătălin scărlătescu png
image
image
image
image
image
image
fumat , alcool, jpg
FotoJet (6) jpg
salariu copy jpeg
cluj napoca 2126987 1920 jpg
Prima ninsoare din iarna 2022-2023 în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
animal 1867472 1920 jpg