Decizie de ultimă oră! Regina i-a luat oficial toate titlurile regale prințului Andrew

Regina Elisabeta ia luat titlurile regale rămase ale Prințului Andrew, în timp ce acesta se luptă cu procesul civil în care este acuzat de viol.

Prințul Andrew a rămas fără susținerea familiei regale Foto: Getty Images
Prințul Andrew a rămas fără susținerea familiei regale Foto: Getty Images

Prințul Andrew al Marii Britanii a fost dezbrăcat de către mama sa de toate titlurile regale care îi rămăseseră, joi 13 ianuarie: de afilierea sa militară și de patronajul regal.

Acesta continuă să lupte într-un proces din New York, în care este acuzat că abuzat sexual o fată minoră în timp ce aceasta era prieten cu pedofilul miliardar Jeffrey Epstein.

Andrew, care a fost un prieten apropiat al lui Epstein, nu va mai folosi putea fi adresat ca „Alteța Sa Regală” în nicio calitate oficială, potrivit unei surse regale, scrie CNBC.

Rolurile oficiale ale lui Andrew vor fi predate altor membri ai familiei regale.

Cu aprobarea și acordul Reginei, afilierile militare ale Ducelui de York și patronatele regale au fost returnate Reginei”, a spus Palatul Buckingham într-un comunicat. „Ducele de York nu-și va asuma nicio îndatorire publică și se va lupta în acest proces ca cetățean privat”.

150 de veterani i-au cerut Reginei să îl dezbrace de titlurile militare

Foto: Getty Images

Anunțul a venit la câteva ore de la o scrisoare a peste 150 de veterani ai Marinei Regale, Forțelor Aeriene și Armatei prin care i-au cerut reginei să-și dezbrace al doilea fiu de toate titlurile și gradele sale în forțele armate.

Scrisoarea spunea că Andrew a „căzut cu mult sub” cele mai înalte standarde ale armatei de „probitate, onestitate și conduită onorabilă”.

„Este greu de suportat, când ofițerii superiori îl descriu drept „toxic”, că a discreditat serviciile cu care este asociat”, se arată în scrisoarea militarilor.

Virginia Giuffre susține, în procesul său federal din Manhattan, că a întreținut relații sexuale cu prințul Andrew, la vârsta de 17 ani de mai multe ori, fiind obligată să facă asta de către Ghislaine Maxwell, care a fost recent condamnată la un proces penal în aceeași instanță. Aceasta a fost găsită vinovată de procurarea de fete minore pentru a fi abuzate sexual de către Epstein și prietenii lui miliardari. Andrew neagă acuzațiile lui Giuffre.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net