Vești proaste pentru Prințul Andrew! Decizie de ultimă oră a judecătorilor

Ducele de York se va confrunta cu un proces civil după ce un judecător american a respins o moțiune a echipei de avocați prințului Andrew. Acesta spera ca dosarul în care este acuzat de viol să fie clasat și procesul să fie respins. 

Prințul Andrew va ajunge în instanță Foto: Getty Images
Prințul Andrew va ajunge în instanță Foto: Getty Images

Prințul Andrew se va confrunta în instanță din cauza acuzațiilor că a violat o „sclavă sexuală adolescentă”, a decis un judecător. Judecătorul Lewis Kaplan a ordonat astăzi, 12 ianuarie, un proces pentru afirmațiile Virginiei Giuffre, conform cărora ducele de York a abuzat-o când a fost traficată de finanțatorul pedofil Jeffrey Epstein. Echipa juridică a prințului Andrew a susținut că acest caz ar trebui respins.

Epstein și Ghislaine Maxwell, care a fost condamnată luna trecută pentru infracțiuni de trafic sexual de copii, au forțat-o pe Virginia Giuffre, care pe atunci avea doar 17 ani, să facă sex cu ducele de York. Acesta a negat vehement acuzațiile.

Prințul Andrew este acuzat de viol

Foto: Getty Images

Hotărârea-bombă vine după ce un document cu un aranjament secret, de 12 pagini, între Giuffre și Jeffrey Epstein a fost făcut public, relatează Mirror.

Documentul - semnat în 2009 - afirmă că Giuffre a fost de acord să nu dea în judecată pe nimeni care are legătură cu infamul finanțator și, în schimb, să primească plată de 500.000 de dolari.

Echipa de avocați a prințului Andrew a susținut că documentul îl protejează de pretențiile Virginiei Giuffre și că dosarul civil împotriva lui ar trebui să fie clasat fără proces.

Judecătorul de district din SUA, Lewis Kaplan, și-a pronunțat decizia după o audiere prin videoconferință cu reprezentanții fiului Reginei. Prințul Andrew nu a fost prezent.

Prezentând motivele pentru care a respins moțiunea Ducelui de York,  judecătorul a spus că un acord în reglementarea civilă dintre Epstein și Giuffre „nu se poate spune” că îl avantajează.

În hotărârea sa, el a spus: „Nu se poate spune că Acordul din 2009 demonstrează, în mod clar și fără ambiguitate și că părțile intenționau ca de acest acord să beneficieze prințul Andrew".

image
image
image
image
image
image
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
image
actualitate.net
image
actualitate.net