Decizie istorică în SUA. Câți ani de închisoare au primit părinții unui adolescent care a împușcat mortal patru elevi

Premieră în Justiția din SUA! Părinții unui adolescent american condamnat la închisoare pe viață pentru uciderea a patru colegi de școală, două fete și doi băieți, cu vârste cuprinse între 14 și 17 ani, vor petrece peste 10 ani în spatele gratiilor pentru crimele fiului lor.

Părinții au fost condamnați la închisoare pentru crimele fiului lor / foto: captură video
Părinții au fost condamnați la închisoare pentru crimele fiului lor / foto: captură video

În noiembrie 2021, Ethan Crumbley, care avea 15 ani atunci, a venit cu un pistol la școală și a început să tragă înspre colegi, împușcând mortal două fete și doi băieți, cu vârste cuprinse între 14 și 17 ani, și rănind alți șase elevi și un profesor. Tânărul a fost judecat ca adult și condamnat la închisoare pe viață, fără posibilitatea de eliberare anticipată. În octombrie 2022, a pledat vinovat că a luat pistolul Sig Sauer de 9 mm oferit de părinții săi ca un cadou de Crăciun anticipat la liceul său din Oxford, cu 50 de gloanțe în rucsac, și că a comis fapta.

Părinții adolescentului, James și Jennifer Crumbley, au fost găsiţi vinovaţi în două procese distincte, în februarie şi martie. Iar acum a venit şi sentinţa.

Cei doi au fost condamnaţi, marți, 9 aprilie, pentru că băiatul lor a comis atacul mortal cu o armă de foc, care i-a fost oferită chiar de ei, la pedepse cuprinse între 10 și 15 ani de închisoare pentru omor prin imprudență, o premieră în Statele Unite.

Condamnați la închisoare pentru crimele fiului lor

Este pentru prima dată când părinții unui minor care comite un atac armat sunt trași la răspundere legal pentru faptele copilului lor. Judecătoarea de la tribunalul din Pontiac, în Michigan, Cheryl Matthews, a declarat că pedeapsa extinsă de la 10 la 15 ani a fost „pentru a acționa ca un factor de descurajare” și reflectă eșecul părinților de a opri atacul, conform publicației BBC.

James și Jennifer Crumbley sunt eligibili pentru eliberare condiționată abia după ce vor ispăși 10 ani de închisoare, minus cei doi ani și jumătate de detenție preventivă deja executați. 

Cei doi le-au cerut iertare public familiilor victimelor, dar au susținut că vina o poartă institutul de învățământ, întrucât nu i-a informat la timp despre problemele emoționale ale fiului lor, deși chiar în ziua atacului au fost chemați la școală, deoarece fiul lor realizase desene cu mesaje violente în clasă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
klaus iohannis 3 jpg
image
image
image
image
image
image
conac le richmond jpg
Card bancar plată cu cardul FOTO Shutterstock jpg
Printul Paul Lambrino de Romania si Printesa Lia (3) jpg
vama veche foto Digital Adviser2 jpg
maioneza fara oua jpg
presedinti 768x483 jpg
oua vopsite de paste jpeg
cipru shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net