Descoperire revoluționară pentru bolnavii de cancer? Un medicament nou a avut eficiență de 100%
Un studiu clinic efectuat pe un număr redus de pacienți ar putea reprezenta o descoperie revoluționară pentru bolnavii de cancer. Persoanele tratate aveau cancer rectal, iar toți participanții s-au vindecat după administrarea unui nou medicament.
Rezultatele uluitoare i-au surprins total pe medici. Toți cei 18 pacienți care au participat la un studiu clinic s-au vindecat după ce au primit același tratament, scrie The Daily Mail. Doar patru dintre ei avut reacții adverse minore.
„Cred că aceasta este prima dată când se întâmplă acest lucru în istoria cancerului”, a preciat medicul Luis Diaz de la Centrul pentru Cancer „Memorial Sloan Kettering”, autor al cercetării publicate în „New England Journal of Medicine”, în care sunt explicate rezultatele studiului.
18 pacienții de cancer s-au vindecat miraculos. Cum s-a administrat noul medicament și cât costă?
Cele 18 persoane au primit medicamentul revoluționar la fiecare trei săptămâni timp de șase luni. Medicamentul se numește Dostarlimab și a costat aproximativ 11.000 de dolari pe fiecare doză.
Noul medicament-minune conține anticorpi monoclonali care „demaschează” celulele canceroase, permițând astfel sistemului imunitar să le identifice și să le distrugă.
Specialiștii au fost impresionați de rezultatele care au adus „lacrimi de fericire” pentru pacienți și familiile acestora. După tratament, cancerul nu a mai fost detectat nici prin endoscopii, tomografii sau RMN-uri, scrie The New York Times.
Deși studiul a fost efectuat pe un număr mic de pacienți, rezultatele sunt „nemaiauzite”, susține și medicul Alan P. Venook, specialist în cancer colorectal la Universitatea din California, din San Francisco.
Noul tratament anti-cancer este foarte scump. O doză costă 11.000 de dolari
Experții atrag, totuși, atenția că este nevoie de mai multe studii și teste pentru a stabili clar efectele tratamentului, și mai ales dacă pacientul este videncat complet.
Într-un editorial care însoțește lucrarea, dr. Hanna K. Sanoff de la Universitatea din Carolina de Nord Lineberger Comprehensive Cancer Center, nu este atât de convinsă de rezultatele de la studiul clinic.
„Se știe foarte puțin despre durata de timp necesară pentru a afla dacă un răspuns clinic complet la Dostarlimab echivalează cu vindecarea”, a spus dr. Hanna Sanoff.
Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!