Descoperire uluitoare în Marea Mediterană. Cercetătorii au găsit o armă veche de 2.000 de ani

Ultima actualizare:

O armă romană maritimă din timpul unei bătălii, a fost găsită pe fundul Mării Mediterane. Este vorba despre un berbec antic de 2.000 de ani, care a rămas scufundat pe vremea Primului Război Punic. Cercetătorii l-au descoperit recent pe coasta Siciliei.

Arma descoperită în adâncul Mediteranei / Foto: Pixabay
Arma descoperită în adâncul Mediteranei / Foto: Pixabay

Potrivit Euronews.com, arma a fost găsită la 80 de metri adâncime în Marea Mediterană. Rostrul, așa cum este numit, a fost încorporat sub o navă de război din vechile timpuri, potrivit departamentului de patrimoniu cultural al regiunii. Se pare că stâlpii erau montați în partea din față a navei de luptă pentru a se ciocni cu navele adverse și a le provoca scufundarea.

Cercetătorii cred că arma a fost folosită în timpul războiului de la Aegates dintre Roma și Cartagina, desfășurat în 241 î.Hr. Ceea ce a declanșat conflictul a fost dominarea Mediteranei de Vest, iar Cartagina a fost învinsă în toate cele 3 războaie care au purtat numele de „Războaiele Punice”.

Mai mult, experții susțin că berbecul descoperit pe fundul mării a aparținut unei nave din Bătălia de la Aegates, bătălie care a marcat sfârșitul Primului Război Punic dintre cele două părți inamice. Acesta a durat 23 de ani, iar la final, Roma a ieșit învingătoare în fața Cartaginei.

Arma descoperită pe funul Mediteranei / Foto: Soprintendenza del Mare
Arma descoperită pe funul Mediteranei / Foto: Soprintendenza del Mare

Ce spun cercetătorii și cum arată arma găsită pe fundul Mării Mediterane

De asemenea, analiza cercetătorilor dovedește că această armă are reliefuri ornamentale și o cască romană cu 3 pene gravate. Stilul coifului este considerat un stil standard, cu care soldații erau obișnuți la vremea respectivă. Cercetătorii au mai găsit de-a lungul timpului astfel de artefacte, chiar săbii și monede în Marea Mediterană.

Francesco Paolo Scarpinato, cel care face parte din consiliul orașului Palermo a spus:

„Fundul mării din zona insulei Aegadian este întotdeauna o sursă valoroasă de informații pentru a adăuga mai multe cunoștințe despre bătălia navală dintre flota romană și Cartagina”, este mărturia acestuia, potrivit sursei citate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Pensionari discută cu reprezentanții presei și oficialii Caselor de Pensii de care aparțin privind recalcularea pensiei, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
oameni salvati inundatii galati FOTO ISU GALATI (3) jpg
Copil bolnav FOTO Shutterstock jpg
dig vaslui jpg
trandafiri, freepik jpg
vladimir putin gettyimages jpg
neil cox j antic nud biciclisti profimedia (3) jpg
calorifer_shutterstock 2123771615 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net