Descoperirea care a uimit pe toată lumea! O armă veche de 3.000 de ani ar putea fi realizată dintr-un metal extraterestu

Arheologii au făcut o descoperire uimitoare! În secolul al XIX-lea, ântr-un sat din Elveție, se descoperea un vârf de săgeată vechi de 3.000 de ani. Recent însă, specialiștii au aflat că această armă ar fi realizată dintr-un metal ce nu provine de pe Pământ, conform Muzeului de Istorie din Berna, transmite Adevărul.

Un vârf de săgeată, vechi de 3 000 de ani, a fost descoperit în Elveția. Foto Captură video YouTube
Un vârf de săgeată, vechi de 3 000 de ani, a fost descoperit în Elveția. Foto Captură video YouTube

Cu mult timp înainte ca oamenii să fie capabili să topească fierul din minereuri naturale, au existat obiecte realizate din fier. Aceste „obiecte ieșite din comun" au într-adevăr o origine extraterestră, dar asta nu înseamnă că „extratereștii antici” le-au și adus aici. Ele sunt realizate din fragmente de fier care au căzut pe Pământ sub formă de meteoriți.

Fierul meteorit a fost folosit de oameni în multe părți ale lumii. Artefacte precum pumnale ceremoniale, figurine sau bijuterii realizate din fier meteoric au fost găsite în Turcia, Grecia, Siria, Irak, Liban, Indonezia, Iran, Canada, Groenlanda, Rusia, China și Africa de Nord. O colecție de mărgele de fier găsite într-un mormânt vechi de 6.000 de ani a precedat cu 2.000 de ani epoca de fier din Egipt.

În Europa Centrală și de Vest, doar două artefacte arheologice de origine meteorică au fost descoperite până în prezent: o brățară și un cap de topor din Polonia.

Descoperire uimitoare

O echipă de arheologi și geologi a descoperit un vârf de săgeată realizat probabil din material provenit dintr-un meteorit. Echipa a identificat compoziția chimică a materialului folosit - un aliaj de fier-nichel-aluminiu. Pentru asta, echipa a combinat imagini la microscopul electronic, raze X și s-au folosit și de analiza radiațiilor de înaltă energie.

Vârful de săgeată de 2,9 grame și o lungime de 1,5 inci a fost descoperit inițial în secolul al XIX-lea, într-o comunitate de locuitori ai lacului din epoca bronzului târziu, numită Mörigen, pe lacul Biel, la aproximativ o oră de mers cu mașina de Berna. Descoperirile arheologice realizate din fier meteoritic sunt destul de rare potrivit Muzeului de Istorie din Berna, și există doar 55 de obiecte în toată Europa, Asia și Africa, inclusiv -„pumnalul spațial" al regelui Tut, iar toate acestea provin din 22 de situri.

Așezarea din Mörigen se află la doar opt kilometri de locul în care meteoritul Twannberg a lovit Pământul în urmă cu aproximativ 150.000 de ani. În mod ciudat, meteoritul, care a fost descoperit abia în 1984, nu ar fi putut fi sursa originală pentru acest instrument special. După câteva analize, autorii au descoperit că vârful de săgeată în sine era alcătuit din 8,3% nichel, de două ori mai mult decât deține meteoritul Twannberg. De asemenea, micuța unealtă este alcătuită dintr-un conținut ridicat de geraniu și o concentrație scăzută de aluminiu-26. Acest lucru sugerează că meteoritul a fost probabil un meteorit de tip IAB și a avut inițial o masă de cel puțin două tone.

Trei astfel de meteoriți au lovit Europa - unul în Republica Cehă, unul în Spania și unul în Estonia. Autorii estimează că meteoritul care ar fi putut proveni din această descoperire rară este meteoritul Kaalijarv, care a format un crater uriaș pe insula estoniană Saaremaa în jurul anului 1.500 î.Hr. Acest loc de impact, un drum de 864 de mile prin Polonia, Lituania și Letonia din zilele noastre, sugerează, de asemenea, că în această perioadă ar fi putut exista un sistem complex de comerț și transport. Acum, este doar o chestiune de a găsi restul gadgeturilor și uneltelor antice care ar fi putut fi fabricate din roci spațiale cu mult înainte ca cineva să știe ce erau.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Caroline și Pierre Casiraghi cu soția Beatrice Borromeo, doliu în familia Casiraghi de la Monaco   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
lidl jpg
profi1 jpeg
cna consiliul national al audiovizualului Foto Facebook jpg
masina electrica
padure tropicala jpg
mar negru jpg
Masline Pixabay jpg
ger naprasnic jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net