E jale în China! S-ar putea închide Shenzen, regiunea de care e dependentă întreaga planetă!

Restricțiile în contextul unor noi focare Covid din China s-au extins, vineri, 2 septembrie, în regiunea Shenzen, conform Reuters.

Statul chinez aplică o politică „Zero Covid”
Statul chinez aplică o politică „Zero Covid”

Shenzen este o zonă vitală pentru întreaga economie globală, aici fiind cele mai importante centre tehnologice, din China.

Activitatea unui număr de aproximativ 18 milioane de oameni, comparabil cu întreaga populație activă a României, gravitează în jurul principalului oraș, Shenzen, din provincia Guandong.

Shenzen e principalul hub tehnologic al Chinei

Toate localitățile din regiune sunt conectate, prin diverse activități, cercetare, producție sau comerț cu Shenzen, blocarea zonei fiind un pericol pentru producția sau lanțurile de distribuție globală.

Politica anti-Covid, din China, însă, presupune toleranță zero față de cazurile de infectare cu Sars-Cov 2. Astfel, apariția focarelor impune carantinarea, o măsură de care europenii nu vor să își mai aducă aminte.

Vezi și: Apple iPhone 14 vine cu întârzieri. Tensiunile dintre China și Taiwan pun bețe în roate producătorilor

Problema este că în Shenzen sunt produse piese sau subansambluri utilizate în întreaga lume. Tocmai de aceea, pentru a asigura distribuția, marile centre de producție au implementat măsuri personalizate, cum ar fi funcționarea în regim închis și testarea frecventă a angajaților.

Autoritățile din zonă nu sunt, în nici un caz, grăbite să declare carantina totală, așa că aplică restricții, treptat. Vineri, 1 septembrie, aceștia au raportat 87 de noi cazuri de Covid 19, față de 62 de confirmări, din 31 august. Opt dintre acestea au fost identificate în afara zonelor deja carantinate, transmite Mediafax.

Politica „Zero Covid” afectează economia Chinei

Economia Chinei are de suferit din cauza politicii „Zero Covid”, granițele fiind închise mult timp pentru străini. S-a spus că eficiența vaccinurilor produse în China nu a fost suficientă, fapt care ar fi dus la reizbucnirea mai multor focare.

Fiind țara de unde se consideră ca a pornit pandemia, China încearcă să dea un exemplu, recurgând chiar și la metode extreme de izolare a zonelor sau cartierelor contaminate.

Citește și: Florin Salam, prima cântare după externare. A rămas răgușit, după Covid

Momentan, restricțiile din Shenzen sunt menținute pentru perioade scurte, tocmai pentru a nu afecta producția. De exemplu, în districtele din Shenzen unde se află un important furnizor al Apple, responsabil cu asamblarea iPhone, restricțiile au fost stabilite până duminică, 4 septembrie.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!        

Vouchere sociale tichet social Inquam Photos / Octav Ganea
manuta  victor dorobantu Wednesday jpg
despartire   heart g56bfad668 1280 jpg
Anamaria Prodan
Ivana Knoll FOTO Instagram png
pele gettyimages 841963610 jpeg
caine covid carantina china foto twitter jpg
Zile libere legale în 2023
masina accident jpeg
Imagini din satelit cu noua baza militara rusa la Mariupol FOTO MAXAR webp
image
image
image
image
Bancnotele care valorează 1800 de lire
calendar ortodox 2022 4 decembrie sfanta mare mucenita varvara  jpg
Zile libere legale în 2023
pele gettyimages 841963610 jpeg
Ivana Knoll FOTO Instagram png
Anamaria Prodan