Elon Musk a livrat echipamentul pentru Starlink în Ucraina. Ce pot face cu el

#Război Ucraina-Rusia

Elon Musk își îndeplinește promisiunea publică de a aduce terminale SpaceX Starlink în Ucraina.

elon musk jpeg

Pe măsură ce războiul continuă în Ucraina, în urma invaziei Rusiei, care a început săptămâna trecută, serviciul de internet din Ucraina se confruntă cu „întreruperi semnificative”, potrivit unui raport al grupului de monitorizare Netblocks. Acum, după ce a promis ca atare pe Twitter, CEO-ul SpaceX, Elon Musk, a oferit Ucrainei conectivitate la internet prin sateliții Starlink ai companiei.

Cum funcționează Starlink?

Mykhailo Fedorov, vicepremierul Ucrainei și ministrul transformării digitale al țării, a distribuit pe Twitter o fotografie cu un lot de terminale suplimentare care pot fi folosite pentru a accesa serviciul de internet prin satelit Starlink al SpaceX.

Pentru a putea fi folosit, trebuie să te conectezi la antenă sau terminal, așa cum se numește oficial, și se va conecta automat la cel mai apropiat satelit Starlink de pe cer, dintre care există mai mult de 2.000.

Satelitul comunică apoi cu cea mai apropiată stație la sol, sau gateway, care furnizează internetul.

Aceste gateway-uri sunt situate în întreaga lume, dar nu pot fi prea departe de locul unde se obține o conexiune la internet. Din fericire pentru Ucraina, există gateway în Polonia.

Conexiunea la internet se deplasează de la gateway la satelit și apoi la terminal. Utilizatorii pur și simplu își conectează routerul la terminalul lor, iar tehnologia se ocupă de restul.

Una dintre problemele majore cu iterațiile anterioare ale internetului prin satelit este întârzierea, dar constelația de sateliți Starlink este o tehnologie relativ nouă - aceștia operează pe orbită joasă a Pământului, deci întârzierea este măsurată în milisecunde, mai degrabă decât în ​​secunde.

De obicei, acest lucru ar avea un cost. În Marea Britanie, te va costa 495 lire sterline pentru acest timp de internet (inclusiv transportul) și apoi un abonament de 89 lire pe lună. Nu există nicio indicație că ucrainenii vor fi taxați pentru serviciu.

Terminalele au nevoie de o vedere clară a cerului pentru a funcționa și există o aplicație care ajută utilizatorii să găsească un loc potrivit pentru a le plasa.

Obstacolele obișnuite sunt copacii și alte clădiri în Ucraina, dar utilizatorii vor trebui să ia în considerare siguranța și modul în care pot apărea forțelor ruse.

Odată configurată, viteza pe care o oferă variază, dar un utilizator care avea deja acces la un terminal, a scris luni, pe Twitter, că a atins viteze de peste 200 Mbps pentru o perioadă.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

image
image
image
image
image
image
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net